Kdo naváže na Modriće? Nejlepším hráčem Evropy podle ankety UEFA bude Ronaldo, Messi, nebo van Dijk

Vítězem ankety UEFA o nejlepšího fotbalistu Evropy za minulou sezonu bude jeden z trojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a Virgil van Dijk. Zatímco Portugalec Ronaldo byl mezi nejlepšími třemi pokaždé od zavedení ankety v roce 2011, nizozemský stoper Van Dijk se do nejužšího tria dostal poprvé. Vítěz bude vyhlášen 29. srpna během losování základních skupin Ligy mistrů v Monaku.

Nyon (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk. | Foto: Kemal Aslan | Zdroj: Reuters

Urostlý osmadvacetiletý obránce Van Dijk letos pomohl Liverpoolu k triumfu v Lize mistrů a byl zvolen nejlepším hráčem sezony Premier League jak vedením soutěže, tak samotnými fotbalisty.

Fotbalisté Liverpoolu po 14 letech vyhráli Superpohár UEFA. Chelsea porazili na penalty

Číst článek

Dvojnásobný vítěz ankety Messi byl v dresu Barcelony nejlepším střelcem španělské ligy (36 gólů) i Ligy mistrů (12). Dvaatřicetiletý Argentinec nezabránil vyřazení Barcy v semifinále LM od Liverpoolu, jenž v odvetě zlikvidoval třígólovou ztrátu z prvního zápasu.

O dva roky starší Ronaldo, trojnásobný vítěz ankety UEFA, má za sebou první sezonu v dresu Juventusu. V Lize mistrů turínský velkoklub vypadl ve čtvrtfinále s Ajaxem, ale stal se poosmé za sebou italským mistrem a Ronaldo byl zvolen nejlepším hráčem Serie A.

Loňské vítězství v anketě neobhájí Chorvat Luka Modrič z Realu Madrid, jenž se za uplynulou sezonu nedostal ani do elitní desítky.

O nejlepší trojici rozhodlo 80 trenérů klubů, které v uplynulém ročníku startovaly v hlavní části Ligy mistrů (32) a Evropské ligy (48), a 55 novinářů za každou členskou zemi UEFA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme