Sparta a Slavia mají hráče v padesátce největších talentů podle UEFA. Na seznamu jsou Hložek a Král

České fotbalisty Adama Hložka ze Sparty a Alexe Krále ze Slavie zařadili korespondenti Evropské fotbalové unie (UEFA) mezi 50 největších talentů, které se v této sezoně vyplatí sledovat. Seznam zveřejnila UEFA na svém webu.

Nyon (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Král se nejspíš na hřišti tentokrát střetne i se svým "dvojníkem" Davidem Luizem

Alex Král v dresu Slavie v utkání proti Chelsea. | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Sedmnáctiletý záložník či útočník Hložek debutoval v uplynulém ročníku nejvyšší české soutěže jako nejmladší sparťan v historii. V součtu s novou sezonou odehrál 22 ligových zápasů a vstřelil čtyři branky. Díky první trefě v rudém dresu v březnovém zápase s Plzní se stal nejmladším střelcem v historii soutěže.

Tak silný a vyrovnaný kádr v Plzni možná ještě nebyl, říká Vrba před odvetou proti Olympiakosu

Číst článek

O čtyři roky starší obránce nebo defenzivní záložník Král loni v létě málem přestoupil do Bordeaux, z transferu ale sešlo a podzim strávil na hostování v Teplicích. V zimě se vrátil do Slavie, kde se propracoval do základní sestavy, pomohl k zisku ligového titulu i poháru a také si zahrál čtvrtfinále Evropské ligy. V březnu od trenéra Jaroslava Šilhavého obdržel první reprezentační pozvánku.

Loni se ve výběru UEFA mezi padesáti hráči objevil jako jediný Čech Martin Graiciar, jenž nyní hostuje ve Spartě z Fiorentiny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme