Hráčka Nového Zélandu vstřelila tři vlastní branky. Hattrickem vyrovnala nešťastný rekord

Novozélandská fotbalová reprezentantka Meikayla Mooreová si na turnaji SheBelieves Cup v nedělním zápase proti domácím Američankám vstřelila tři vlastní góly. Její tým tak s favoritkami prohrál 0:5 a nešťastná obránkyně dorovnala světový rekord. Hattrick do vlastní sítě kromě ní zaznamenal už jen Belgičan Stan van den Buys před více než 25 lety.

Tento článek je více než rok starý.

Kalifornie (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novozélandská fotbalistka Meikayla Mooreová po jednom ze tří vlastních gólů v zápase s USA

Novozélandská fotbalistka Meikayla Mooreová po jednom ze tří vlastních gólů v zápase s USA | Foto: Orlando Ramirez | Zdroj: Reuters

První gól v páté minutě, druhý v šesté a třetí v šestatřicáté. A všechny si do vlastní sítě vstřelila smolařka utkání Meikayla Mooreová.

A nebyl to jen ledajaký hattrick. Obránkyně anglického Liverpoolu totiž zakončila levačkou, pravačkou i hlavou, což nese v tomto kontextu až ironické označení „perfektní hattrick“.

Ještě před koncem prvního poločasu tak nešťastná reprezentantka vystřídala a do zbytku duelu nezasáhla.  

Její neslavný okamžik zhodnotila na tiskové konferenci trenérka novozélandského týmu žen Jitka Klimková, jejíž tým se ve čtvrtek utká s Českem, v němž se narodila a strávila většinu života: „Každá hráčka zažije dobré a skvělé zápasy, Meikayla měla hodně náročný zápas,“ vysvětlila.

Podruhé v historii

Takhle náročný zápas ale tolik fotbalistů či fotbalistek nezažilo. Přesněji jen jeden, jak napovídají průzkumy zahraničních médií. Stan van den Buys v sezoně 1994/1995.

A mrzet ho to mohlo ještě o něco víc, protože právě jeho tři góly vlastnímu gólmanovi rozhodly o prohře dnes už rozpuštěného klubu Germinal Ekeren s Anderlechtem 2:3.

Smolař Souček si dal vlastní gól, trenér si stěžoval na video. West Ham čeká tuhý boj o záchranu

Číst článek

Kdybychom počítali i úmyslné vlastní góly, putoval by smolný titul kvůli skandálu z roku 2002 na Madagaskar. Utkání tamější nejvyšší soutěže mezi AS Ademou a SO l'Emyrne skončilo 149:0. Opravdu.

Druhý jmenovaný tým totiž dobrovolně sázel míče do vlastní branky. Chtěl tím vyjádřit protest proti výkonu rozhodčího v předešlém zápase. Podle ESPN chtěli fanoušci vrátit peníze a trenér se čtyřmi svěřenci dostali letité zákazy vstupu na hřiště.

Pár řádků o bizarní kauze nabízí i Guinnessova kniha rekordů. Více gólů žádný jiný fotbalový souboj v historii nezaznamenal.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme