Fotbalistovi Černému skončila sezona. Má přetržený vaz v koleni, podobné zranění měl už v minulosti

Pro fotbalistu Václava Černého z Twente Enschede předčasně skončila sezona. Vyšetření potvrdilo, že si třiadvacetiletý reprezentant ve čtvrtečním zápase nizozemské ligy s Ajaxem Amsterodam přetrhnul vaz v koleni. Černý už podobné zranění utrpěl v říjnu 2017 a nehrál jedenáct měsíců.

Tento článek je více než rok starý.

Enschede (Nizozemsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fotbalista Václav Černý v dresu Twente v utkání nizozemské ligy proti Zwolle

Václav Černý v dresu Twente | Zdroj: Profimedia

Černý se v šesté minutě proti bývalému klubu uvedl nebezpečnou střelou, kterou ale hostující brankář André Onana zlikvidoval. Po ní už křídelník Twente musel z utkání odstoupit. Favorizovaný Ajax nakonec v Enschede zvítězil 3:1.

Černý zazářil v nizozemské lize, dvěma góly a asistencí zařídil triumf Twente nad Emmenem

Číst článek

„Přišla špatná zpráva z Enschede. Váša Černý má ze včerejšího utkání přetržený přední křížový vaz a poškozený meniskus v levém koleni,“ napsal hráčův agent David Nehoda na twitteru.

Příbramský odchovanec přišel do Twente loni v létě na hostování z Utrechtu a v novém působišti se mu na podzim dařilo. V 17 soutěžních utkáních zaznamenal Černý šest gólů a sedm asistencí a díky dobrým výkonům se poprvé dostal do reprezentačního A-týmu, za který dvakrát nastoupil v listopadových duelech s Německem a Slovenskem.

„Jsem z toho samozřejmě hodně zklamaný. Hrál jsem dobře a týmu se také dařilo. Je pro mě nešťastné, že si v téhle sezoně už nezahraju a víc nepomůžu mužstvu. Ale nebudu jen sedět v koutě, vím, jak se vypořádat s takovým zklamáním. Vrátím se silnější,“ řekl Černý pro webové stránky Twente.

Přišla špatná zpráva z Enschede. Váša Černý má ze včerejšího utkání přetržený přední křížových vaz a poškozený meniskus v levém koleni Další postup budeme konzultovat jak s @FC Twente tak i s @FC Utrecht

16:35 – 15. 01. 2021

10 52

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme