Kromě Sparty i Plzeň se Slavií. V populární herní sérii FIFA se nově objeví tři české kluby

Čeští fanoušci fotbalu a počítačových her si můžou mnout v ruce. V novém vydání populární série FIFA si totiž budou moct zahrát i za tři elitní české kluby - Spartu, Slavii a Plzeň.

Praha, Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto .

Ilustrační foto . | Foto: Anna Jadrná

Česká nejvyšší soutěž v populární videohře chyběla od roku 2010, kdy vyšla FIFA 11. Až loni si mohli fanoušci zahrát za Spartu, která si návrat sama vyjednala. Letos si budou moci čeští hráči vybrat hned ze tří elitních českých klubů.

Proč nebyl videorozhodčí v Karviné? ‚Máme jediný přenosový vůz,‘ vysvětluje šéf projektu Hrubeš

Číst článek

„Jako klub, který bude letos hrát základní skupinu Ligy mistrů, se zařazujeme do elitní společnosti i v rámci populární hry. Se společností EA Sports jsme v posledních týdnech úzce spolupracovali na našem začlenění, na podobě hráčů, dresů a všech detailech,“ uvedl na klubovém webu tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík.

Do populární fotbalové hry se letos po osmi letech vrátí i Slavia. Ta se navíc se společností EA Sport, která titul FIFA vydává, dohodla na delší spolupráci bez ohledu na účast v evropských pohárech.

„Věříme, že fanoušci to ocení a Slavii provedou úspěšně letošní sezonou Evropské ligy i na počítači nebo herní konzoli,“ uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček. „Byli jsme s EA Sports v kontaktu od jara a jsme rádi, že se nám povedlo domluvit na tříleté spolupráci. Takže na naší účast ve hře neměl vliv fakt, že EA Sports zakoupilo práva na Ligu mistrů a Evropskou ligu,“ dodal Býček. 

Za loňského českého vicemistra si fanoušci navíc budou moct zahrát i v konkurenční hře PES 2019. Do hlavní fáze Evropské ligy, na kterou má EA Sports nově licenci, se probojoval i Jablonec a může do ní postoupit i Olomouc, pokud ve čtvrtém předkole vyřadí silnou Sevillu, nad jejich přítomnost v nové hře ale zatím visí otazník.

FIFA 19 vychází 28. září.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme