Plzeň - CSKA Moskva 2:2. Domácí dlouho vedli, o výhru je připravila penalta v nastavení

Viktoria Plzeň vedla ve svém úvodním představení v Lize mistrů po prvním poločase nad CSKA Moskva 2:0, nakonec ale i kvůli penaltě ve čtvrté minutě nastavení uhrála jen remízu 2:2.

Plzeň (Aktualizováno: 22:55 19. 9. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Hrošovský v souboji s Nikolou Vlašićem z CSKA Moskva.

Patrik Hrošovský v souboji s Nikolou Vlašićem z CSKA Moskva. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

První nebezpečnou akci předvedli v desáté minutě domácí, když se Michael Krmenčík dostal ke kolmici středem hřiště a napálil vyběhnuvšího brankáře Igora Akinfejeva, od kterého se míč odrazil zpátky do plzeňského kanonýra a nakonec doskákal těsně vedle brány.

Kluci mají talent, musí se jen snažit ho prodat, říká o českých fotbalistech Pavel Nedvěd

Číst článek

Po půl hodině už to Krmenčíkovi vyšlo. David Limberský nacentroval z volného kopu na kraj vápna a Radim Řezník hlavou poslal míč k bráně, kde ho nejlepší střelec minulého ročníku české ligy z blízka poslal do sítě.

Inkasovaný gól jako by konečně probudil také CSKA a o pár minut později měl plzeňský brankář Matúš Kozáčik co dělat s obstřelem Fjodora Čalova. 

Pak domácí přečkali i následný roh a čtyři minuty před přestávkou šli do dvougólového vedení, a to díky velmi pohledné spolupráci Limberského a Krmenčíka. Prvně jmenovaný šajtlí poslal míč do vápna, kde ho jeho kolega povedenou střelou z voleje poslal přesně k tyči.

Barcelona porazila díky Messiho hattricku Eindhoven, Liverpool zvítězil nad Paris St. Germain

Číst článek

Jenže vedení o dvě branky Viktorii vydrželo jen do 49. minuty, kdy Čalov usměrnil za Kozáčika centr Vlašiće. Hosté pak hrozili čím dál častěji, ale vyložené šance si dlouho nedokázali připravit. Až v 82. minutě měl na noze vyrovnání Timur Žamaletdinov, jenže Kozáčika neprostřelil a pak ještě ke všemu fauloval.

Ještě dramatičtější moment přišel o tři minuty později, kdy už hráči CSKA míč do brány dostali, naštěstí pro domácí ale rozhodčí gól neuznal kvůli útočnému faulu na Romana Hubníka. A podobná situace přišla i v nastavení, kdy branka moskevského týmu neplatila kvůli ofsajdu.

Jenže pak už to hostům vyšlo. Jan Kovařík fauloval ve vápně a následný pokutový kop suverénně proměnil Nikola Vlašić. Viktoria tak ztratila dobře rozehrané utkání a nakonec remizovala s CSKA Moskva 2:2.

Druhý tým ligové tabulky se v dalším utkání milionářské soutěže představí 2. října na hřišti AS Řím, který ve středu v Madridu podlehl obhájci trofeje Realu 0:3.

Utkání 1. kola fotbalové Ligy mistrů:

Skupina G:
Viktoria Plzeň - CSKA Moskva 2:2 (2:0)
Branky: 29. a 41. Krmenčík - 49. Čalov, 90.+5 Vlašič z pen. Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Haquette (všichni Fr.). ŽK: Hrošovský, Řezníček, Limberský - Jefremov, Achmetov, Bijol, Sigurdsson, Becao. Diváci: 11.312.

Real Madrid - AS Řím 3:0 (1:0)
Branky: 45. Isco, 58. Bale, 90.+2 Mariano Díaz. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.).

Skupina E:
Ajax Amsterodam - AEK Atény 3:0 (0:0)
Branky: 46. a 90. Tagliafico, 77. Van de Beek. Rozhodčí: Del Cerro - Yuste, Alonso (všichni Šp.).

Benfica Lisabon - Bayern Mnichov 0:2 (0:1)
Branky: 10. Lewandowski, 54. Sanches. Rozhodčí: Lahoz - Cebrián, Del Palomar (všichni Šp.).

Skupina F:
Šachtar Doněck - Hoffenheim 2:2 (1:2)
Branky: 27. Ismaily, 81. Maycon - 6. Grillitsch, 38. Nordtveit. Rozhodčí: Kehlet - Hummelgaard, Sörensen (všichni Dán.).

Manchester City - Lyon 1:2 (0:2)
Branky: 67. Silva - 26. Cornet, 43. Fekir. Rozhodčí: Orsato - Manganelli, Preti (všichni It.).

Skupina H:
Young Boys Bern - Manchester United 0:3 (0:2)
Branky: 35. a 44. z pen. Pogba, 66. Martial. Rozhodčí: Aytekin - Beitinger, Foltyn (všcihni Něm.).

Valencie - Juventus Turín 0:2 (0:1)
Branky: 45. a 51. obě z pen. Pjanič. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ČK: 29. Ronaldo (Real).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme