Obránce David Limberský ukončil profesionální kariéru. ‚Tělo už řeklo dost,‘ sdělila ikona Plzně

Obránce David Limberský končí profesionální fotbalovou kariéru. O rozhodnutí sedmatřicetiletého obránce informovala na svém webu Viktoria Plzeň. V dresu Západočechů odehrál Limberský 544 zápasů, 40 startů zaznamenal i za český národní tým.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Plzeň (Aktualizováno: 15:06 9. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský

David Limberský | Zdroj: Profimedia

Limberský byl i v 37 letech důležitou součástí týmu Plzně, za kterou letos nastoupil do 26 zápasů. V předkole Evropské ligy vstřelil jedinou branku Viktorie při prohře 1:3 s Alkmaarem. Po nepovedené sezoně, ve které Plzeň skončila na 5. místě, se na dovolené rozhodl, že svou bohatou fotbalovou kariéru ukončí. 

Slávista Stanciu se zastal Kúdely, na jeho podporu nepoklekl před zápasem Rumunska s Anglií

Číst článek

„Potřeboval jsem si s odstupem a v klidu utřídit myšlenky. Na dovolené jsem měl hodně času na přemýšlení a rozhodl jsem se, že ukončím profesionální kariéru,“ vysvětlil Limberský pro klubový web.

Ve Viktorii Plzeň, ve které působil přerušovaně od začátku kariéry, by mohl pokračovat na jiném postu. „S Davidem jsme se v klidu posadili k jednomu stolu, kde mi oznámil své definitivní rozhodnutí. Jak jsem avizoval a slíbil několikrát v minulosti, nabídl jsem Davidovi pokračování v našem klubu, jehož je nedílnou součástí. Nejsme však pod žádným časovým tlakem, jeho zapojení do chodu klubu tedy v klidu zvážíme,“ uvedl majitel a generální ředitel Plzně Adolf Šádek.

Šádek zároveň oznámil, že číslo 8, které nosil na zádech právě David Limberský, na jeho počest žádný z fotbalistů v klubu v příští sezoně neobleče.

Bývalý kapitán Plzně zároveň plánuje s týmem i fanoušky oficiální zápas na rozloučenou. „David Limberský je ikonou klubu a podle toho mu budeme chtít připravit i důstojnou rozlučku. Jakmile to bude možné a diváci budou moci zaplnit tribuny Doosan Areny, tento zápas na počest Davida Limberského určitě uspořádáme,“ uvedl Šádek a Limberský dodal: „Samozřejmě budu chtít fanouškům poděkovat přímo na hřišti, snad na můj poslední zápas přijdou.“

David Limberský odehrál v dresu Viktorie 544 soutěžních zápasů a vstřelil 25 gólů. Byl součástí úspěšného období, během kterého klub získal 5 mistrovských titulů, 1 český pohár a třikrát si zahrál základní skupinu Ligy mistrů.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme