Asi nejtěžší zkouška v sezoně, uznal Moyes. Souček kraloval ve vzduchu, s Coufalem patřili k nejlepším

Obraz hry tomu dlouho nenapovídal, nakonec si ale West Ham odvezl ze hřiště Chelsea největší porážku v aktuální sezoně anglické fotbalové ligy. Kouč kladivářů David Moyes svůj tým přesto po náročném souboji s věhlasným soupeřem pochválil a ocenit mohl i české duo Vladimír Coufal, Tomáš Souček. Zejména druhý jmenovaný vynikl dominantní hrou ve vzduchu, oba Češi navíc patřili podle médií k nejlepším hráčům kladivářů.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Coufal (vlevo) si kryje míč proti Christianu Pulisicovi z Chelsea

Vladimír Coufal (vlevo) si kryje míč proti Christianu Pulisicovi z Chelsea | Foto: CLIVE ROSE | Zdroj: Reuters

„Dnes večer to byla pro nás zatím asi nejtěžší zkouška v této sezoně Premier League. Chelsea v poslední době ztrácela body a bylo jasné, že budou hladoví po vítězství,“ řekl trenér West Hamu David Moyes pro klubový web po porážce 0:3.

Radí skautům, konzultuje s trenérem. Souček se ve West Hamu vypracoval v nepostradatelnou oporu

Číst článek

Chelsea se ujala vedení po deseti minutách hlavičkou Thiaga Silvy po rohovém kopu. Kladiváři jsou přitom ze standardních situací sami postrachem ligy, jenže i „blues“ jsou dokonale sladění – z rohového kopu dali už osmý gól v sezoně.

„Věděli jsme, že je to jejich silná stránka, přesto mě to mrzí. Sami jsme inkasovali po rohu poprvé v sezoně,“ litoval Moyes.

Jeho tým pak ale postupně převzal otěže zápasu a až do dvou gólů Tammyho Abrahama v závěru střetnutí byl výrazně aktivnějším celkem.

„Vrátili jsme se do hry, ale chyběl nám zabijácký instinkt v pokutovém území. Ve hře jsem viděl mnoho mnoho pozitiv, ale na takhle kvalitního soupeře to nestačilo,“ dodal skotský trenér.

Vzdušná dominance

West Ham předváděl sympatický výkon a dlouho živil naději na vyrovnání. A to i díky výkonu Tomáše Součka, který vyhrál hned osm vzdušných soubojů – v tomto směru dominoval, a předčil dokonce hvězdného stopera domácích a střelce prvního gólu Thiaga Silvu. Přímo k nebezpečnému zakončení se sice nedostal, ale i tak hrozil po centrech do vápna, když sklepával míče pro své spoluhráče.

Hodnocení českých fotbalistů

  • Football.london.com: Souček 7/10, Coufal 6
  • Whoscored.com: Souček 6,8/10, Coufal 7,1
  • Sky Sports: Souček 7/10, Coufal 6

I proto si český záložník vysloužil od Sky Sports a serveru Footbal.london.com hodnocení 7 z 10 – nikdo z týmu na tom nebyl lépe. Také statistický server Whoscored.com ocenil jeho přínos solidním hodnocením 6,8/10.

Nejlepším kladivářem byl ale v tomto směru jeho spoluhráč Coufal s hodnotou 7,1/10. Od dalších výše zmíněných zdrojů dostal reprezentační obránce známku 6/10.

West Ham se propadl ve vyrovnané tabulce do středu pole, momentálně mu patří 10. příčka. Tu může vylepšit 27. prosince v domácím utkání proti trápícímu se Brightonu.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme