Fotbalistky Sparty prohrály na úvod Ligy mistryň na Ajaxu 0:2 a v odvetě mají co dohánět

Fotbalistkám Sparty se nepovedl vstup do Ligy mistryň. České šampionky v úvodním zápase prvního kola podlehly Ajaxu Amsterodam na jeho hřišti 0:2 a za dva týdny je v Praze čeká náročná odveta.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterdam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna ze sparťanských hráček Andrea Stašková (archivní fotografie)

Jedna ze sparťanských hráček Andrea Stašková (archivní fotografie) | Foto: Archiv Andrey Staškové

Sparťanky sice po třech kolech české ligy mají na kontě plný počet bodů a skóre 25:0, ale s Ajaxem zaváhaly. Nizozemský celek v ženském fotbale nemá takové jméno jako v mužském a musel projít kvalifikací, jenže proti Spartě ukázal dobrou produktivitu.

Fotbalová Sparta jde s dobou, založila vlastní profesionální esport tým

Číst článek

Stašková nejprve trefila břevno a brzy nato se hostující tým marně dožadoval penalty po střetu brankářky s americkou sparťankou Burkenroadovou. Domácí brankářka pak na začátku druhé půle skvěle vyrazila povedenou střelu Ireny Martínkové. A vzápětí hráčky Ajaxu získaly míč, Salmiová běžela sama na bránu a po kličce skórovala. Navíc Pižlová poté podcenila přetažený centr z přímého kopu, který se od tyče odrazil do branky a Ajax zvýšil.

Pražanky mohly alespoň snížit, když před Lucií Martínkovou byla zcela prázdná branka, ale sparťanská útočnice si ještě chtěla míč zpracovat a domácí hráčky jí ho ukoply. Neujaly se ani další šance.

Druhý český zástupce v Lize mistryň Slavia začne rovněž venku. Ve čtvrtek nastoupí na hřišti litevské Gintry.

Úvodní utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:
Ajax Amsterodam - Sparta Praha 2:0 (0:0)
Branky: 47. Salmiová, 55. Zeemanová. Rozhodčí: Özcigdemová (Tur.).

Sestava Sparty: Pižlová - DeBreeová, Odehnalová, Vyštejnová - Nepokojová (68. Bužková), I. Martínková, Bertholdová (81. Mikolajová), Stromová - Stašková, L. Martínková, Burkenroadová. Trenér: Žovinec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme