České fotbalistky si zahrají o historickou účast na Euru, baráž je čeká v polovině dubna

České fotbalistky obsadily v kvalifikační skupině o mistrovství Evropy druhé místo a v dubnu si zahrají baráž o premiérový postup na šampionát. Svěřenkyním trenéra Karla Rady pomohla ke třetí účasti v play off v historii úterní porážka třetího Polska na hřišti již jistého vítěze tabulky Španělska.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ženská fotbalová reprezentace

Ženská fotbalová reprezentace | Zdroj: zeny.fotbal.cz

Český celek dokončil kvalifikaci už v minulém roce a s napětím čekal, jak dohrávka skupiny D dopadne. Reprezentantky potřebovaly, aby Polky získaly na hřišti jasného favorita maximálně bod.

Remízou nečekaně skončil první vzájemný duel. Španělky však k odvetě i s jistotou postupu přistoupily naplno a zvítězily hladce 3:0.

Český tým se díky tomu dostal mezi šest celků, které si zahrají baráž. V play off budou Portugalsko, Rusko, Ukrajina, Severní Irsko a Itálie nebo Švýcarsko.

Soupeře určí los

Soupeře se Radovy svěřenkyně dozvědí 5. března při losování v Nyonu, baráž se hraje v první polovině dubna. Na šampionát, který v roce 2022 hostí Anglie, dosud postoupilo devět vítězů kvalifikačních skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst.

Na závěrečném turnaji ještě ženská reprezentace nikdy nestartovala. Baráž si doposud zahrála dvakrát a v obou případech prohrála s Itálií.

„Doufáme, že budeme v baráži úspěšné. Je to velký sen. Už jsem zažila dvě ME do 17 let, ale pro ženy by to bylo poprvé. Zapsaly bychom se do historie a byl by to obrovský úspěch. Moc si vážím, že bych mohla být součástí tohoto úspěchu, pokud se to podaří,“ uvedla pro web FAČR útočnice Gabriela Šlajsová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme