České fotbalistky v úvodním duelu baráže o evropský šampionát remizovaly doma se Švýcarskem

České fotbalistky remizovaly v úvodním utkání play-off kvalifikace o postup na mistrovství Evropy doma se Švýcarskem 1:1. Svěřenkyně trenéra Karla Rady poslala v Chomutově ve 49. minutě do vedení z penalty Kateřina Svitková, ale v 90. minutě z dalšího pokutového kopu srovnala Ana-Maria Crnogorcevicová. Odveta se hraje v úterý v Thunu.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České reprezentantky slaví penaltovou trefu Kateřiny Svitkové

České reprezentantky slaví penaltovou trefu Kateřiny Svitkové | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Od začátku zápasu v Chomutově byly aktivnější favorizované Švýcarky, které český tým dvakrát vysoko porazily v předchozí evropské kvalifikaci. Domácí nejprve po hlavičce Petříkové na vlastní bránu zachránilo břevno a poté svůj tým dvakrát podržela gólmanka Votíková.

České fotbalistky si zahrají o historickou účast na Euru, baráž je čeká v polovině dubna

Číst článek

Po změně stran udeřily Češky. Po faulu na Staškovou nařídila rozhodčí penaltu, kterou s přehledem do středu branky proměnila záložnice West Hamu Svitková. Švýcarky pak soupeře zatlačily, prakticky ho nepouštěly za půlku a v závěru dokázaly srovnat.

Svitková zbytečně ve vápně faulovala a Crnogorcevicová pokutový kop proměnila přízemní střelou k tyči, na kterou těsně nedosáhla Votíková.

Český tým usiluje o premiérový postup na závěrečný turnaj. Play-off o Euro hrají reprezentantky potřetí v historii, při obou předchozích účastech v baráži v letech 2005 a 2009 nestačily na Itálii.

V uplynulé kvalifikační skupině skončily Radovy svěřenkyně za Španělkami a nevešly se mezi tři přímo postupující týmy z druhých míst. Na šampionát v Anglii v roce 2022 prošlo i devět vítězů skupin.

Úvodní utkání play-off kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistek - Chomutov:
ČR
- Švýcarsko 1:1 (0:0)
Branky: 49. Svitková z pen. - 90. Crnogorcevicová z pen.

Sestava ČR: Votíková - Petříková, Bertholdová, Sonntagová, Bartoňová - L. Martínková (66. Pochmanová), Cahynová, Svitková, K. Dubcová, Szewieczková (90. Černá) - Stašková (82. Mrázová). Trenér: Rada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme