‚Tým potřebuje změnu.‘ Zinedine Zidane končí jako trenér Realu Madrid

Trenér trojnásobných šampionů Ligy mistrů Zinedine Zidane končí v Realu Madrid. Francouzský kouč to oznámil na mimořádné tiské konferenci.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane | Zdroj: Reuters

„Rozhodl jsem se, že v příštím roce nebudu pokračovat. Aby Real Madrid dál vyhrával, je potřeba změna. Vím, že je to pro všechny těžký okamžik, ale myslím, že je to správné rozhodnutí,“ řekl na mimořádné tiskové konferenci Zinedine Zidane.

Končí Cristiano Ronaldo v Realu? ‚Bylo opravdu krásné hrát za Madrid,‘ řekl po finále Ligy mistrů

Číst článek

45letý francouzský trenér končí na lavičce Realu po necelých třech letech. Jako poradce působil v Madridu od roku 2014, ale áčka se ujal až v lednu 2016. Za tu dobu jako první kouč v historii třikrát za sebou vyhrál s Realem Ligu mistrů, naposledy minulou sobotu proti Liverpoolu.

Podle zpráv španělských médií oznámil 45letý Francouz své rozhodnutí vedení klubu ve čtvrtek v dopoledních hodinách, na jednu hodinu odpolední pak svolal setkání s médii.

„Na takovéhle zprávy nemůže být nikdo připravený,“ řekl spolumajitel a prezident klubu Florentino Perez. „Chtěl jsem ho přemluvit, ale zjistil jsem, že není šance, abych změnil jeho názor. Zinedine ví, že ho mám radši než kteréhokoli hráče nebo manažera, co kdy v Realu byl.“

Vedení Realu zatím neví, jak bude novou situaci řešit a kdo tým povede v příští sezoně. Ani Zidane aktuálně nehledá nové působiště. „V příští sezoně nebudu trénovat jiný klub," řekl a nevyloučil ani návrat do Madridu s tím, bude královskému klubu dál nablízku.  

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme