‚Chci vrátit zemi, kterou miluji, ještě víc.‘ Zlatan založil sbírku na pomoc Itálii, sám věnoval miliony

Do boje proti šíření nového typu koronaviru se zapojil i fotbalista Zlatan Ibrahimovic. Útočník AC Milán založil online sbírku na pomoc nemocnicím na severu Itálie bojujícím s pandemií. Cílem je vybrat milion eur (přes 27 milionů korun). Osmatřicetiletý Švéd přispěl 100 tisíci eur (v přepočtu asi 2,7 milionu korun).

Tento článek je více než rok starý.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatan Ibrahimovic na odhalení jeho sochy 8. října 2019 v Malmö.

Zlatan Ibrahimovic na odhalení jeho sochy 8. října 2019 v Malmö. | Foto: Petter Arvidson | Zdroj: Reuters

Svédský útočník má k Itálii hodně blízký vztah hlavně proto, že zde oblékal dres hned tří klubů - Juventusu, AC Milán, Interu a od letošního roku znovu AC Milán.

„Itálie mi toho dala strašně moc. V této dramatické chvíli chci vrátit zemi, kterou miluji, ještě víc. Počítám se štědrostí kolegů, všech profesionálních sportovců a těch, kteří chtějí přispět menším či větším darem podle svých možností, abychom se zbavili viru,“ řekl Ibrahimovic ve videu zveřejněném na sociálních sítích (na konci článku).

Společná pomoc

„Společně můžeme pomoci nemocnicím a doktorům a sestřičkám, kteří nezištně pracují každý den na záchraně našich životů. Dnes jsme těmi, kteří je povzbuzují. Pojďme se dohromady zbavit koronaviru a vyhrajme tenhle zápas. A nezapomeňte, že pokud si virus nepřijde pro Zlatana, Zlatan si přijde pro něj,“ prohlásil někdejší hráč Juventusu Turín či Interu Milán.

Výtěžek sbírky půjde na pomoc nemocnicím v Miláně, Bergamu, Castellanze a Turíně. Dosud se vybralo přes 122 tisíc eur. Itálie je nejhůře zasaženou zemí v Evropě. Onemocněním COVID-19 se nakazilo přes 31 500 lidí, z nichž 2503 zemřelo.

Podobnou sbírku jako Ibrahimovic založila i německá reprezentace. Její hráči do ní věnovali 2,5 milionu eur (přes 68 milionů korun).

Zlatanův příspěvěk na instagramu:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme