Zlatanovi odhalili ve Švédsku sochu v nadživotní velikosti. Fotbalista si událost nenechal ujít

Švédskému fotbalistovi Zlatanu Ibrahimovićovi se ve švédském Malmö dostalo obrovské pocty. V jeho rodném městě mu před zhruba tisícovkou fanoušků odhalili bronzovou sochu a osmatřicetiletý hráč se slavnostní příležitosti sám zúčastnil.

Malmö (Aktualizováno: 21:38 8. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Socha fotbalisty Zlatana Ibrahimović ve švédském městě Malmö

Socha fotbalisty Zlatana Ibrahimoviće ve švédském městě Malmö | Zdroj: Reuters

Ibrahimović pozval na slavnost zejména své malé příznivce. „Zlatan dává všem školákům v Malmö volno, aby se mohli ceremonie zúčastnit,“ napsal na twitter. Městská rada musela krátce poté vydat prohlášení, že Ibrahimovicův příspěvek pro děti není oficiální propustkou ze školy.

Socha měří 270 centimetrů, váží půl tuny a znázorňuje Ibrahimovice při oslavě gólu, byť je naboso. „Někteří hráči dostávají trofeje, někteří sochy. A někteří obojí,“ dodal typicky sebevědomý Ibrahimović.

Malmö/Sverige Vi ses imorgon, tisdag kl 15.00 på Malmö stadion för avtäckning av statyn. Zlatan ger ledigt till alla ungdomar från malmö skolor att delta under ceremonin!

21:20 – 07. 10. 2019

781 9826

Fenomenální švédský fotbalista zahájil svoji bohatou kariéru právě v Malmö, odkud později zamířil do evropských velkoklubů. Momentálně působí v americké MLS, kde obléká dres LA Galaxy a dlouho se přetahoval o korunu krále ligových střelců s Mexičanem Carlosem Velou.

Fotbal táhne v USA stále víc, světové hvězdy už si do MLS nechodí jen vydělat

Číst článek

Díky svým úspěchům, si bývalý hráč Ajaxu, Juventusu, Interu i AC Milán, Barcelony, PSG a Manchesteru United vysloužil ocenění v podobě bronzové sochy, kterou mu ve třetím největším městě Švédska postavili.

„Když přijedete do New Yorku, je tam Socha svobody. Když přijedete do Švédska, je tam socha Zlatana,“ řekl pro americký web ESPN slavný fotbalista.

Osmatřicetiletý útočník získal během své kariéry celkem 31 trofejí a nastřílel, včetně reprezentace, 520 gólů, jak uvádí fotbalová databáze.

Zlatan has a statue of himself unveiled in his hometown 🇸🇪

17:55 – 08. 10. 2019

434 2711

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme