Co bude se Zlatanem? Ibrahimović po konci v MLS hledá nové angažmá, ve hře je i Bologna s Krejčím

Málokterý fotbalista poutá tolik pozornosti jako on. Útočník Zlatan Ibrahimović baví veřejnost nejen výkony na hřišti, ale i sebevědomými výroky. Osmatřicetiletý Švéd po konci smlouvy v Los Angeles Galaxy momentálně hledá nové angažmá. Kde bude v kariéře pokračovat, zatím není jisté.

Bologna Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédský kanonýr Zlatan Ibrahimović

Švédský kanonýr Zlatan Ibrahimović | Foto: Kelvin Kuo-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Před několika dny vyslal Ibrahimović do světa nejasný signál. V krátkém videu na svém instagramu naznačil, že se vrací do Španělska, kde hrál v minulosti za Barcelonu. Realita ale nakonec může být jiná. V neděli totiž zájem o zkušeného kanonýra potvrdil Walter Sabatini, sportovní ředitel Bologni, za kterou hraje i český záložník Ladislav Krejčí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co bude se Zlatanem? Ibrahimović po konci v MLS hledá nové angažmá, ve hře je i Bologna s Krejčím

„Chce k nám kvůli trenéru Mihajlovićovi. Uděláme maximum pro to, aby se tahle šílenost podařila,“ řekl Sabatini po utkání s milánským Interem.

S Mihajlovićem, který od léta bojuje s leukémií, se Ibrahimović v Serii A potkával už dříve, když v Itálii oblékal dres Juventusu a Interu. Budoucnost švédského útočníka je nejen ve fotbalovém světě velké téma, na instagramu patří s téměř 40 miliony sledujícími k nejpopulárnějším sportovcům a sestřihů jeho hlášek je plný internet. Na jednom z videí Ibrahimović, toho času hráč Manchesteru United, odpovídá reportérovi na otázku, kdo je nejlepším útočníkem v anglické lize.

Ibrahimovicův gól nestačil. Fotbalisté Los Angeles Galaxy končí po porážce v derby ve čtvrtfinále

Číst článek

„Myslím, že Lukaku je silný. A taky Aguero, ten je hodně všestranný. Že jsem nezmínil sebe? Lvi se nesrovnávají s obyčejnými lidmi,“ prohodil před lety rodák z Malmo v rozhovoru pro televizi BT Sport.

Poslední dvě sezony populární Zlatan bavil fanoušky ve Spojených státech, kde v tamní lize nastřílel přes 50 branek. Svojí kvalitou se ale americká MLS s nejlepšími evropskými soutěžemi rovnat nemůže a je tak otázkou, jestli by se Ibrahimović v jedné z top lig v pokročilém věku ještě prosadil.

„Vidím jako velký přínos pro fotbal, kdyby se vrátil do Evropy. Zlatan je hodně kontroverzní a tím by to bylo zase víc mediální a zpopularizované,“ myslí si generální manažer fotbalistů Zlína Zdeněk Grygera, který Ibrahimoviće zná ze společného působení v Ajaxu Amsterdam.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme