Karviná slaví první vítězství po sedmi kolech. ‚Je to obrovská vzpruha,‘ komentuje střelec Petráň

Až do sedmého ligového kola museli čekat fotbalisté Karviné na první vítězství v sezoně. Dočkali se ho na hřišti Zlína, který smetli rozdílem třídy 4:1. Jednou brankou se na nečekaně hladkém výsledku podílel i útočník Michal Petráň. Výhra podle něj znamená obrovskou vzpruhu do dalších zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Petráň (vlevo)

Michal Petráň (vlevo) | Foto: Sznapka Petr | Zdroj: ČTK

Karviné v sobotu na zlínské Letné vyšlo vše, na co sáhla. Nejlépe o tom mluví statistika střel. Na čtyři góly stačily slezskému týmu čtyři střely na branku.

„Stoprocentní úspěšnost,“ řekl s úsměvem Petráň v rozhovoru s novináři. „Je to pro nás obrovská vzpruha a úleva. Nesmíme ale usnout na vavřínech. Jedeme do Teplic, kde bychom chtěli na dnešní výhru navázat,“ dodal.

Hráči dokázali téměř dokonale zrealizovat stanovenou taktiku trenéra Františka Straky. „Chtěli jsme hrát aktivně a nenechat Zlínu míč dlouho na kopačkách. Povedlo se nám napadání jejich hráčů, oni zbytečně ztráceli a taky nám pomohl jejich způsob hry se třemi obránci, měli jsme více místa směrem dopředu. Z toho pramenily naše šance a pak i už zmíněná efektivita,“ uvedl Petráň.

Čtyřgólová vítězství: Slavia a Příbram slaví, Karviná se po sedmi kolech dočkala první výhry

Číst článek

„Celý týden jsme se na zápas pečlivě připravovali, chtěli jsme hrozně moc uspět. Dnes jsme byli hodně efektivní a jsem rád, že góly nám tam spadly,“ přidal sedmadvacetiletý útočník, který do Karviné přišel v létě z druholigových Pardubic.

Karviná otevřela skóre už v 11. minutě zásluhou Martina Bukaty, ale domácí pak měli řadu slibných příležitostí. „Gól nás pochopitelně nakopl, ale museli jsme být pozorní v obraně, jedna chybička mi to mohla zvrátit,“ konstatoval autor tří ligových branek v sezoně.

Hostům k vítězství pomohlo i to, že od 52. minuty hráli přesilovku po vyloučení Oleksandra Azackého. „Ulehčilo nám to pozici, i tak jsme ale nepolevovali v obraně, aby se Zlín nedostal do zakončení. Povedlo se mu to až v samotném závěru, což zamrzelo, ale nemělo to vliv na naše vítězství,“ uvedl Petráň, jenž v 64. minutě zvyšoval na průběžných 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme