Ani Ronaldo nebo Salah. Nejlepším fotbalistou roku UEFA se stal Chorvat Modrić

Nejlepším fotbalistou Evropy za sezonu 2017/2018 podle UEFA se stal záložník Realu Madrid Luka Modrić. Kapitán chorvatských vicemistrů světa předčil vítěze posledních dvou ročníků ankety Portugalce Cristiana Ronalda z Juventusu Turín a Egypťana Muhammada Salaha z Liverpoolu.

Aktualizováno Monako (Aktualizováno: 20:02 30. 8. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luka Modrić během přebírání ceny Nejlepší fotbalista roku UEFA

Luka Modrić během přebírání ceny Nejlepší fotbalista roku UEFA | Foto: Eric Gaillard | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý Modrič, který ve čtvrtek v Monaku získal také ocenění pro nejlepšího záložníka roku, v minulé sezoně pomohl Realu k rekordnímu třetímu triumfu v Lize mistrů za sebou. Chorvatský středopolař se v dresu ‚Bílého baletu‘ v podzimní skupině LM utká i s Plzní.

Brankářem roku byl vyhlášen Kostaričan Keylor Navas a nejlepším obráncem jeho španělský spoluhráč z Realu Sergio Ramos. Cenu pro nejlepšího útočníka získal Ronaldo, který v létě přestoupil z madridského velkoklubu do Juventusu Turín. Hráčkou roku byla zvolena Dánka Pernille Harderová z Wolfsburgu.

Nejlepší fotbalisty vybírali trenéři všech týmů ze základních skupin Ligy mistrů a Evropské ligy, 55 novinářů z jednotlivých členských zemí UEFA a také 55 členů asociací.

V hlavní kategorii se na čtvrté pozici umístil útočník Atlética Madrid a čerstvý mistr světa s Francií Antoine Griezmann. Do nejlepší desítky se dostali také Lionel Messi (Barcelona), Kylian Mbappé (PSG), Kevin De Bruyne (Manchester City), Raphaël Varane (Real Madrid) a Eden Hazard (Chelsea).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme