Fotbalista Sparty Čermák boural opilý. Z hořícího auta ho záchranáři vyprostili v bezvědomí

Fotbalový záložník Sparty Aleš Čermák v noci ze soboty na neděli havaroval v pražském Suchdole. Auto po nárazu do svodidel začalo hořet. Záchranáři jej vyprostili v bezvědomí. Zjistili také, že Čermák řídil pod vlivem alkoholu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náhradou za Bořka Dočkala by mohl být mladý Aleš Čermák

Náhradou za Bořka Dočkala by mohl být mladý Aleš Čermák | Zdroj: ČTK

Informace o nehodě Čermáka přinesl s odkazem na Aktu.cz server Tíseň.tv. K havárii došlo na okraji Prahy poblíž Horoměřic. Fotbalista Sparty nezvládl řízení svého sportovního vozu Škoda Octavia RS. Narazil do svodidel a poté do stromu. Auto začalo okamžitě hořet.

Záchranáři Čermáka vytáhli z auta v bezvědomí, probral se až v sanitce. Poté se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Čermák si údajně stěžoval na na bolest hrudníku a byl převezen do Motolské nemocnice.

„Krátce po půlnoci vyjížděla pražská policie k havárii osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, které narazilo do svodidel v ulici Kamýcká v Praze Suchdole. Vozidlo po nárazu začalo hořet a na místě zasahovali rovněž hasiči. Policisté provedli u 23letého řidiče orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování," řekla Radiožurnálu mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík potvrdil, že je Čermák hospitalizovaný v Motolské nemocnici. „Blíže se k jeho stavu nemohu vyjádřit. Mohu ale říct, že jeho zranění nejsou tak vážná, aby kvůli nim hrozil konec kariéry," uvedl pro Radiožurnál.

„V současné době je při vědomí a mimo ohrožení života. Vzhledem k tomu, že jsou v plánu další lékařské úkony a vyšetření, nemůžeme zatím Alešův zdravotní stav blíže komentovat. Jsme s ním v úzkém kontaktu a dostane se mu veškeré naší podpory," vyjádřil se k situaci Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník je v nominaci reprezentace do 21 let na soustředění před červnovým mistrovstvím Evropy v Polsku. Podle serveru iSport má Čermák zlomená tři žebra, což by ho pravděpodobně o šampionát mohlo připravit. 

Michal Sobotka, Jakub Kanta, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme