Fotbalista v Argentině bodal do soupeře jehlou. Zákeřné chování se objevuje napříč sporty

Bojovnost, zarputilost a touha zvítězit se u sportovců oceňuje. Někdy ale dojde na věci, které nemají s čestným soupeřením moc společného. Jako v Argentině, kde ve fotbalovém poháru popichoval jeden hráč soupeře jehlou.

General Alvear/Argentina Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Federico Allende (vpravo) má v ruce při oslavě jehlu

Federico Allende (vpravo) má v ruce při oslavě jehlu | Foto: Reprofoto/Youtubue

Stoper Federico Allende z klubu Sport Club Pacífico ze čtvrté ligy se inspiroval slavným trenérem mistrů světa z roku 1986 Carlosem Bilardem, který podobné praktiky během své kariéry používal, takže nejde o úplně ojedinělou situaci.

Věděli jsme, že musíme hrát zákeřně, protože to hráči z první ligy nemají rádi. Asi mě nenávidí, ale takový je fotbal," přiznal obránce, kterému nyní hrozí vyhazov z klubu. Svým chováním totiž zkazil "nejslavnější" zápas v historii klubu. Sport Club Pacífico totiž porazil Estudiantes 3:2.

Juan Otero, oběť útoků jehlou, si během zápasu několikrát stěžoval u rozhodčího. Sudí ale jehlu v obráncových rukou nepostřehl.

Tvrdé až zákeřné útoky nejsou ve fotbale zvláštností, velké souboje nastávají třeba při standardních situacích, kde se hráči tahají za dres, štípají, šlapají si na špičky a podobně.

Dalším sportem s drsnými souboji může být vodní pólo. Nyní už sice jsou na některých bazénech zaveden podvodní kamery, ale jinde pod hladinu nikdo nevidí, takže se pólisté mohou štípat, tahat za plavky či dokonce topit.

Lokty a nefér údery jsou často vidět i v jinak bezkontaktní cyklistice, hlavně při závěrečných spurtech, kdy se jezdci ve velkých rychlostech snaží zpomalit protivníka. Hokejisté se zase mimo zraky rozhodčích píchají hokejkami.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme