Fotbalisté Bahrajnu se na soustředění v Nymburce skrývali před sluncem

Trénuje amatéry a kvůli ramadánu je prohání po hřišti třeba až o půl desáté večer. A teď je vzal na soustředění do Česka, kde dělá bahrajnským reprezentantům problém slunce. Přesto si fotbalový trenér Miroslav Soukup život a práci daleko od domova pochvaluje.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Nikola Šrámková

Rozdávat pokyny v angličtině nedělá Miroslavu Soukupovi problém. Pracoval v Egyptě a Jemenu a teď vzal reprezentanty Bahrajnu na tréninkový kemp do Nymburka, kde si zvykají na slunce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Bahrajnu v Nymburce

„Běžný denní režim hráče Bahrajnu: Vyjde z klimatizovaného domu, sedne do klimatizovaného auta, přijede do práce, kde je také klimatizace, takže on se nedostane na slunce. Když je tady krásné počasí, tak se schovávají, protože neví, co to je, trénovat pod sluncem,“ vypráví Radiožurnálu.

Ano, reprezentanti přes den pracují, a to i proto, že fotbalová kasička na Arabském poloostrově v době klesajících cen ropy už není bezedná.

„V současné době jeden ze synů krále je velký sportovec, ale není to fotbalista. Rád jezdí na kole, plave, vybudoval stáj Bahrajn Merida. Podpora je určitě daná tím, o jaký sport se zajímají členové královské rodiny,“ vysvětluje.

Evropští trenéři se v arabských destinacích musí srovnat i s obdobím ramadánu, kdy mají fotbalisté k profesionální životosprávě daleko. Miroslav Soukup v tom problém neviděl.

Jídlo v noci 

„Po západu slunce, kdy je první možnost se najíst a napít, jsme od půl desáté večer začali trénovat. Nemělo to vůbec žádný vliv na kvalitu tréninku, oni se vrátili k rodinám, dali si jídlo kolem jedné hodiny v noci.“

A Miroslav Soukup si nestěžuje ani na život v Bahrajnu, kde tráví skoro celou sezónu. „Nemáte problém najít stejné hotely, obchodní domy, stejnou úroveň bydlení. Co se týče čistoty, kvality silnic a všeho, tak je to naprosto srovnatelné s Emiráty. Navíc země je malá, takže kdo chce poznat Bahrajn, tak mu stačí jeden den na kole,“ popisuje trenér Soukup.

Petr Havlíček, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme