Fotbalisté do 21 let nevyhráli ani druhý zápas kvalifikace o ME. S Chorvaty prohráli o čtyři branky

Čeští fotbalisté do 21 let nezvládli vyhrát ani své druhé utkání v kvalifikaci o mistrovství Evropy. Po remíze s Běloruskem 1:1 prohráli s Chorvatskem vysoko 1:5. Jediný český gól si připsal Ondřej Mihálik.

Varaždín / Chorvatsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté do 21 let při posledním EURU v Polsku

Čeští fotbalisté do 21 let při posledním EURU v Polsku | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Čeští mladíci mají po dvou zápasech na kontě jediný bod za domácí remízu 1:1 s Běloruskem a jsou v tabulce až pátí. Na vedoucí dvojici dosud stoprocentních týmů Chorvatsko a Řecko ztrácejí "lvíčata" osm bodů, byť mají k dobru jedno utkání.

Na šampionát, který v roce 2019 budou hostit společně Itálie a San Marino, postoupí vítězové devíti kvalifikačních skupin, nejlepší čtyři celky z druhých příček čeká baráž o zbylá dvě místa.

Chorvatsko minulý týden dvěma góly v nastavení se štěstím porazilo Bělorusko 2:1, s českým týmem si ale pohrálo. Do vedení se dostalo už v deváté minutě, kdy gólman Staněk přímý kop Brekala z velkého úhlu pouze vyrazil před sebe a obránce Karačić doklepl míč do odkryté branky.

V 36. minutě inkasovali čeští mladíci podruhé. Vlašić si pohrál s nedůraznou obranou a střelou k tyči nedal Staňkovi šanci.

V poločase kouč Lavička vystřídal Machalíka a na trávník poslal Trubače, jenže snaha o zdramatizování zápasu vzala za své hned ve 47. minutě. Černého špatnou rozehrávku vystihl Moro, přihrál na Brekala a útočník Stuttgartu po individuální akci zvýšil.

Česká obrana byla v troskách a proti další tutovce musel zasahovat Staněk. Poté vytáhl Trubačovu technickou střelu domácí gólman a za chvíli znovu udeřili Chorvaté. Po další obrovské hrubce v obraně šel sám na branku Moro a přidal čtvrtý přesný zásah.

Až v 70. minutě se prosadil i hostující celek. Benković špatnou malou domů nepochopitelně nahrál Mihálikovi a ten sám před gólmanem nezaváhal. Poslední slovo ale měli opět Chorvaté, kombinaci zakončil sám před brankou druhým gólem v utkání záložník Evertonu Vlašić.

Česká jednadvacítka tak utrpěla druhý nejhorší soutěžní debakl v samostatné historii po kvalifikační porážce 0:4 ve Španělsku v roce 1997.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme