Fotbalisté Plzně porazili Brest a postoupili do 3. předkola Evropské konferenční ligy

Fotbalisté Plzně postoupili do 3. předkola Evropské konferenční ligy. Favorizovaní svěřenci trenéra Michala Bílka v odvetě 2. předkola porazili Dynamo Brest 2:1 a zopakovali výsledek z úvodního domácího utkání.

Jerevan (Aktualizováno: 10:09 30. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adriel Ba Loua

Adriel Ba Loua | Zdroj: Profimedia

V Jerevanu, kde se hrálo kvůli omezení letecké dopravy v Bělorusku, ve 12. minutě otevřel skóre Joel Kayamba a v 71. minutě přidal pojistku střídající Šimon Falta. V nastavení už pouze snížil Stanislav Bilenkij. Západočeši vyhráli i třetí soutěžní zápas v této sezoně.

Viktoria v další fázi kvalifikace narazí na velšský tým The New Saints, který deklasoval Kauno Žalgiris venku 5:0 a v odvetě 5:1. Plzeň zahájí 3. předkolo EKL příští čtvrtek venku, domácí duel je na programu 12. srpna.

Návrat Hejdy

Do plzeňské sestavy se z početné marodky vrátil uzdravený stoper Hejda a tým vedl s kapitánskou páskou místo kolegy ve středu obrany Brabce.

Západočeši na stadionu, který připomínal spíše tréninkové hřiště, začali lépe. Kayamba ze své první šance ještě minul, ale ve 12. minutě už poslal Viktorii do vedení. Konžský záložník si naběhl na Káčerovovu přihrávku a po úniku z pravé strany přehodil brankáře Stěpanova.

Sparta v odvetě porazila Rapid Vídeň 2:0. Zajistila si tak minimálně účast v základní skupině Evropské ligy

Číst článek

Plzeňští kontrolovali hru, ale ve 28. minutě musel kvůli svalovému zranění odstoupit útočník Beauguel. Chvíli nato Brest málem vyrovnal. Seďkův přímý kop lehce tečoval hlavou Jasjukevič, ale gólman Hruška vytáhl míč na tyčku.

Na druhé straně čerstvý náhradník Chorý po Mosquerově centru z těžké pozice netrefil branku. Těsně před pauzou ještě Seďko z dalšího přímého kopu zamířil o kousek vedle.

Hosté čtyři minuty po změně stran mohli z velké šance přidat druhou branku, jenže Mosquerovu hlavičku vyrazil Stěpanov. Brankáře běloruského týmu poté nepřekvapil ani Chorý.

Plzeňští se dočkali druhého gólu v 71. minutě. Řezníkův centr Stěpanov odvrátil jen k volnému Faltovi a ten z dorážky nezaváhal. Branku si připsal po pěti minutách na hřišti.

Dynamo snížilo v první minutě nastavení. Ndiaye udělal obrovskou chybu v rozehrávce, vyslal do samostatného úniku Bilenkije a ten překonal Hrušku. Západočechy to ale už moc mrzet nemuselo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme