Fotbalistům Opavy chybí nutný vyhřívaný trávník, první ligu tak začnou zřejmě v Brně

Fotbalisté Opavy s největší pravděpodobností začnou hrát první ligu v Brně, neboť jejich stadion nesplňuje licenční kritéria. Rozhodnutí o pronájmu už schválili brněnští radní a v pátek odeslali dopis primátorovi Opavy. ČTK o tom informoval náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Opava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slezská FC Opava (ilustrační foto)

Fotbalisté SFC Opava (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Hlavním nedostatkem opavského stadionu je chybějící vyhřívaný trávník, který se začal instalovat po skončení druhé ligy. Práce by měly skončit v září. Kromě trávníku se musí vybudovat ještě kotelna a upravit prostory VIP a tiskového střediska. Opavský klub předpokládá, že v Brně odehraje maximálně čtyři utkání.

Návrat po třinácti letech. Opava se znovu probojovala do nejvyšší soutěže

Číst článek

„Smlouva je koncipována na celý ligový ročník. Bude záležet na opavském klubu, na kolik zápasů ji využije. Nyní se ještě řeší souhlasy o pořadatelství a financování městské policie, která je placená městem. Tyto náklady by měla uhradit Opava,“ řekl Hladík.

Ve hře byla ještě varianta, že by opavský ligový nováček hrál domácí zápasy ve Znojmě. Nakonec dostalo přednost bližší Brno, vzdálenost mezi oběma stadiony je 175 kilometrů. Opavský klub uvažuje o tom, že na zápasy do Brna vypraví pro své fanoušky zvláštní vlak.

„Kluby jsou v podstatě na všem domluvené. Termínová kolize by neměla nastat,“ řekl tiskový mluvčí fotbalistů druholigové Zbrojovky Martin Lísal.

Před pěti lety v sezoně 2013/14 využili brněnský azyl po postupu do nejvyšší soutěže fotbalisté Znojma, kteří měli stejný problém s vyhřívaným trávníkem a zázemím, jako má nyní Opava. Znojmo po roce sestoupilo do druhé ligy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme