Fotbalistům Slavie by v přípravě na Ligu mistrů měly pomoct velké přátelské duely

Fotbaloví šampioni z Česka začali trénovat na novou sezonu. Už za měsíc čekají slávisty boje o Ligu mistrů. A aby byli sešívaní na předkola evropských soutěží co nejlépe nachystaní, zařadili do přípravy i „velké“ přátelské zápasy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalistům Slavie začala příprava na další sezonu.

Fotbalistům Slavie začala příprava na další sezonu. | Zdroj: ČTK

„Se Zlínem jsme jezdili na turnaj do Žirovnice, teď tady máme přátelák s Nice a Celticem, takže rozdíl je značný. Už jenom, když přijdu na stadion. Víme, že Zlín je skromný klub a jsem rád, že mě vychoval, ale tohle už je něco jiného,“ popisuje pro Radiožurnál Jakub Jugas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na kvalifikační zápasy Ligy mistrů mají Slavii připravit i velké přátelské duely.

Ale nejen pro jednu z posil Jugase jde o novou věc. „Bude to pro nás něco nového, protože vždycky to bylo tak, že jsme kvalitní soupeře měli. Na soustředěních v Rakousku se ale dost často hraje na hřištích, kde nejsou tribuny, tak je to takové tréninkové prostředí. Ale tyto dva zápasy budou na velkém stadionu. Věřím, že přijedou i lidi a bude to mít atmosféru,“ říká trenér sešívaných Jaroslav Šilhavý.

„Kvalita soupeře vás donutí k větší intenzitě, tempu hry. Atmosféra zase namotivuje, v tom vidím určitý posun. Pak ještě dva soupeře West Bromwich Albion a Krasnodar v Rakousku ještě, když připojíme Žilinu, tak to jsou opravdu kvalitní soupeři.“

Kariérní krok vpřed

Bez ohledu na soupeře v kvalifikaci, z Edenu je cítit touha po slavné soutěži. Vždyť třeba nový hráč Jakub Jugas si kvůli co nejlepší přípravě i dobrovolně zkrátil dovolenou.

„Je to další krok v kariéře, proto jsem ten fotbal dělal a dělám. Chci si vybojovat místo ve Slavii a získávat úspěchy, jaké získali, například postup do Ligy mistrů, co víc můžu na klubové úrovni dosáhnout. Já doufám, že se nám povede postoupit až do základní skupiny. Záleží na losu, ale když vidím, že Slavia je plná reprezentantů, tak šance jsou určitě vysoké,“ vysvětluje.

Naopak někteří fotbalisté Slavie naskočí kvůli reprezentačním povinnostem do přípravy až později, a zřejmě nejsložitější to má vzhledem ke startu za Kamerun na Konfederačním poháru v Rusku Ngadeu.

Ti, co už se ale do klubového tréninku v Edenu zapojili, jako třeba Jan Sýkora, říkají: „Dáme do toho maximum a až po důležitých zápasech se ukáže, jestli na to mám, nebo ne. Ale šance tam je vždycky,“ věří záložník Slavie Jan Sýkora.

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme