Fotbalová jedenadvacítka zná los mistrovství Evropy. Lvíčata se poměří s Anglií, Německem a Izraelem

Čeští fotbalisté do 21 let si na mistrovství Evropy v příštím roce v Gruzii a Rumunsku zopakují souboj s Anglií, s níž se utkali už v kvalifikaci. Dalšími dvěma soupeři svěřenců trenéra Jana Suchopárka ve skupině C budou obhájce titulu Německo a Izrael. Rozhodl o tom úterní los v Bukurešti. „Lvíčata“ odehrají skupinu v Gruzii.

Bukurešť (Aktualizováno: 19:24 18. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace do 21 let

Fotbalová reprezentace do 21 let | Zdroj: Profimedia

Los rozdělil 16 účastnických zemí do čtyř čtyřčlenných skupin, z nichž vždy první dva týmy postoupí do čtvrtfinále. Šampionát se uskuteční od 21. června do 8. července.

‚Island je přívětivý soupeř, ale nebude to nic lehkého.‘ Lvíčata věří, že je v baráži fanoušci podpoří

Číst článek

Český celek se na Euru představí podruhé za sebou a počtvrté z posledních pěti závěrečných turnajů. Vloni mužstvo ještě pod vedením trenéra Karla Krejčího na šampionátu nepostoupilo ze skupiny. Nejlepším výsledkem „Lvíčat“ je zlato z roku 2002.

Český tým, který prošel na šampionát poté, co v play off kvalifikace vyřadil Island, figuroval před losem ve třetím ze čtyř výkonnostních košů. Mladíci měli jistotu, že se vyhnou Chorvatsku, Švýcarsku a Belgii.

Trenér Suchopárek toužil odehrát skupinu v Gruzii, kde v roce 2017 došel na Euru s reprezentační devatenáctkou do semifinále, a přání se mu splnilo. Jeho svěřenci si zopakují souboj se svým přemožitelem z uplynulé kvalifikace Anglií.

Venkovní duel „Lvíčata“ prohrála 1:3, v domácí odvetě pak favoritovi podlehla 1:2 a ve skupině skončila za výběrem Albionu druhá.

S Německem se česká jednadvacítka utkala na šampionátu v roce 2017 v Polsku, kde utrpěla porážku 0:2. Vloni svěřenci tehdejšího trenéra Stefana Kuntze po finálovém vítězství 1:0 nad Portugalskem 1:0 získali třetí zlato v historii. Němci ovládli dva z posledních tří závěrečných turnajů.

V kvalifikaci narazili svěřenci kouče Antonia Di Salva na Izrael a porazili ho v obou vzájemných zápasech. Jedinou bodovou ztrátu Němci utrpěli s Polskem. Izrael obsadil v tabulce druhé místo a v play off až na penalty vyřadil Irsko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme