Fotbalisté do 21 let vyhráli v Andoře, v kvalifikaci o mistrovství Evropy skončí nejhůře druzí

Čeští fotbalisté do 21 let vyhráli v osmém z deseti utkání kvalifikační skupiny o mistrovství Evropy na hřišti poslední Andorry 3:0 a drží naději na první místo v tabulce a přímý postup. Navíc si výhrou zajistili minimálně druhou pozici ve skupině, která zaručuje baráž.

Andorra la Vella (Aktualizováno: 20:21 29. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Čvančara

Tomáš Čvančara | Zdroj: Profimedia

„Lvíčata“ rozhodla o výhře v úvodních deseti minutách, kdy se trefili Adam Karabec a Daniel Fila. Druhý jmenovaný po změně stran stanovil konečný výsledek.

Fotbalová jedenadvacítka vydřela v oslabení ve Slovinsku remízu, bod zařídil gólem Čvančara

Číst článek

Výběr trenér Jana Suchopárka zvítězil v probíhající kvalifikaci pošesté a upevnil si vedení v tabulce o šest bodů před druhou Anglií. Ta má ale k dobru tři zápasy včetně večerního souboje v Albánii.

Na závěrečný turnaj do Rumunska a Gruzie v roce 2023 přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst. Zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Suchopárkův výběr zakončí kvalifikaci v červnu domácími zápasy s Anglií a Andorrou.

Češi prožili výborný vstup do utkání a už po šesti minutách otevřel skóre Karabec po přihrávce spoluhráče ze Sparty Součka. Za další čtyři minuty Karabec asistoval u Filovy branky.

Ve druhé půli se po Rynešově volném kopu prosadil opět Fila. Čtvrtý zásah hostů mohl přidat střídající Ostrák, jenže jeho ránu zastavilo břevno. Andorra prohrála i sedmý kvalifikační duel a jako jediná zůstává ve skupině G bez bodu.

Kvalifikace mistrovství Evropy 2023 fotbalistů do 21 let - skupina G:

Andorra - ČR 0:3 (0:2)
Branky: 10. a 56. Fila, 6. Karabec. Rozhodčí: De Gabriele - Spiteri, Scerri (všichni Malta). ŽK: Babot, Guillen, Remolins, Vales, Bellido, Gomes - Souček.

🇦🇩🇨🇿 Reprezentace do 21 let připisuje další tři body do tabulky ✅

19:51 – 29. 03. 2022

95

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme