Slávista Souček má hodnotu deset milionů eur. V české fotbalové lize mu šlape na paty talent Hložek

Nejdražším fotbalistou působícím v české nejvyšší soutěži je záložník pražské Slavie Tomáš Souček. Vyplývá to z poslední aktualizace údajů na specializovaném serveru transfermarkt.com, který vyčísluje hodnotu hráčů. Velký posun zaznamenali sparťan Adam Hložek a další slávista Ondřej Kolář.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Slavie Tomáš Souček (uprostřed) na snímku z dubna

Záložník Slavie Tomáš Souček (uprostřed) na snímku z dubna | Zdroj: Reuters

Součkova hodnota je podle transfermarkt.com deset milionů eur, což je přesně polovina ceny nejdražšího českého hráče Pavla Kadeřábka z bundesligového Hoffenheimu. Slávistický kapitán se udržel na prvním místě mezi hráči působícími v české lize díky úspěšnému vystoupení v Lize mistrů a v dresu české reprezentace, které pomohl na evropský šampionát.

Šéf Slavie Tvrdík mírní spekulace okolo gólmana Koláře. Naznačil, kolik by museli zájemci zaplatit

Číst článek

Navázal tak na vydařenou uplynulou sezonu 2018/19, v níž získal se Slavií jako klíčový hráč sestavy tuzemský double a stal se i hráčem sezony Fortuna ligy. V létě podepsal čtyřiadvacetiletý středopolař novou smlouvu, která obsahuje výstupní doložku v hodnotě 15 milionů eur.

Teprve sedmnáctiletý Hložek debutoval v lize před třinácti měsíci a takřka okamžitě se stal stabilním členem základní sestavy letenského celku. Od té doby stoupla jeho cena z 200 tisíc eur na současných 7,5 milionu eur. Ještě v září byla jeho cena téměř poloviční.

Na třetím místě mezi Čechy figuruje Ondřej Kolář. Pětadvacetiletý gólman je oceněn na 5,5 milionu eur. Slávistický šéf Jaroslav Tvrdík se před pár dny na svém twitteru vyjádřil, že by si za současnou reprezentační trojku za případný přestup představoval až trojnásobek této částky.

V první dvacítce nejdražších hráčů české ligy má Slavia devět, Plzeň šest a Sparta pět zástupců. Na 26. místě figuruje ostravský stoper Patrizio Stronati, který je nejvýše postaveným hráčem, který nepatří žádnému ze tři největších českých klubů.

Deset nejdražších hráčů české ligy

  1. Tomáš Souček (Slavia): 10 milionů eur (255 milionů korun)
  2. Adam Hložek (Sparta): 7,5 milionu eur (191 milionů korun)
  3. Ondřej Kolář (Slavia): 5,5 milionu eur (140 milionů korun)
  4. Josef Hušbauer (Slavia): 3,5 milionu eur (89 milionů korun)
  5. Michael Krmenčík (Plzeň): 3,5 milionu eur (89 milionů korun)
  6. Jakub Brabec (Plzeň): 3 miliony eur (77 milionů korun)
  7. David Hovorka (Slavia): 3 miliony eur (77 milionů korun)
  8. Michal Trávník (Sparta): 2,5 milionu eur (64 milionů korun)
  9. Lukáš Masopust (Slavia): 2,5 milionu eur (64 milionů korun)
  10. Ondřej Kúdela (Slavia): 2 miliony eur (51 milionů korun)

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme