Fotbalová Liga mistrů zná prvního finalistu. Juventus si poradil s Monakem i v odvetě

Fotbalisté italského Juventusu jsou prvními finalisty Ligy mistrů. V odvetném semifinálovém utkání si doma poradili s francouzským Monakem 2:1. Zítra se tak dozví svého soupeře pro poslední utkání soutěže, které se odehraje 3. června v Cardiffu.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Dani Alves dal v odvetě s Monakem druhý gól Juventusu.

Obránce Dani Alves dal v odvetě s Monakem druhý gól Juventusu. | Zdroj: Reuters

Juventus si z Francie přivezl komfortní výsledek, který hostující fotbalisty předurčoval k útoku od prvních minut. Monako se podle této strategie tradičně řídilo a už v páté minutě orazítkoval osmnáctiletý talent Mbappé tyč. O chvíli později domácí museli řešit ještě jeden nepříjemný moment, když po zranění opustil hřiště Sami Khedira a nahrazen byl Marchisiem.

Od té doby ale hrála už jen „stará dáma". I díky skvělému brankáři Subašićovi přežili hráči knížeckého klubu dvě velké šance domácích útočníků. Nejprve se neprosadil Higuaín a po něm ztroskotal na chorvatském reprezentačním brankáři jeho krajan Mandžukić.

Ten se ale svého gólu přeci jen dočkal. Po půlhodině hry mu poslal nadýchaný centr na zadní tyč obránce Dani Alves. Mandžukić dostal spoustu prostoru pro střelu i následnou dorážku a na tu už byl Subašić krátký. Juventus měl do poločasu ještě šanci náskok zvýšit. Nakonec se mu to povedlo z nejméně pravděpodobné situace.

Po rohovém kopu napřáhl zpoza vápna Dani Alves a jeho parádní volej propnul síť. Monacký brankář neměl na jeho bombu nárok. Brazilský obránce se tak podepsal pod dva góly svého zaměstnavatele.

Franocouzský celek přesto dokázal zdramatizovat alespoň odvetný duel. Po nahrávce Moutinha snížil dvacet minut před koncem mladík Mbappé na rozdíl jediné branky. V celkovém součtu ale pořád scházely hostům k postupu tři góly.

Semifinále fotbalové Ligy mistrů – odveta:

Juventus – Monako 2:1 (2:0)
Branky: 33. Mandžukić, 45. Alves – 69. Mbappé. Rozhodčí: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Bonucci, Mandžukić – Falcao, Mendy. První zápas: 2:0, postupuje Juventus.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme