Fotbalová reprezentace si domluvila před baráží přípravu s Kuvajtem, hrát se bude v Olomouci

Česká fotbalová reprezentace sehraje ve čtvrtek 11. listopadu v Olomouci přípravný zápas s Kuvajtem. Půjde o předposlední duel národního týmu v kalendářním roce. Vedení reprezentace o tom informovalo v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace | Zdroj: Reuters

„Nepůjde sice o body do tabulky, ale budeme si moci vyzkoušet hráče nebo taktické záměry, na což v soutěžních zápasech není prostor. Vždyť jen pár dnů nato nás bude čekat utkání proti Estonsku, kdy ještě budeme hrát o lepší výchozí pozici v baráži o postup na mistrovství světa. A hlavně nás potom v březnu bude čekat zmíněná klíčová baráž,“ řekl trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý.

Bělorusko – Česko 0:2. Národní tým udržel šanci na druhé místo ve skupině, poprvé se trefil Hložek

Číst článek

Česká nebo československá reprezentace se dosud utkala s Kuvajtem dvakrát. V roce 1995 ho v přípravě na jeho hřišti porazila 2:1 a na mistrovství světa v roce 1982 ve Španělsku s ním ve skupině remizovala 1:1.

Kuvajtskou reprezentaci v letech 1996 až 1999 vedl Milan Máčala a v letech 1999 až 2001 další český kouč Dušan Uhrin starší. Asijský tým je aktuálně na 142. místě žebříčku FIFA.

Po zápase s Kuvajtem se Šilhavého svěřenci přesunou do Prahy, kde v úterý 16. listopadu na Letné absolvují poslední letošní duel proti Estonsku v rámci kvalifikace o postup na MS 2022 v Kataru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme