V Anglii a s Brazílií bez Vaclíka. Brankář reprezentace přijde o další zápasy kvůli zranění

Brankář Sevilly a vítěz ankety Fotbalista roku Tomáš Vaclík se nezúčastní kvalifikačního zápasu ve Wembley a přípravného utkání s Brazílií. Z reprezentace ho vyřadilo přetrvávající zranění ze zápasu se Slavií, v týmu ho nahradí jednička sešívaných Ondřej Kolář.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Tomáš Vaclík

Tomáš Vaclík | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Moc mě mrzí, že o tenhle sraz přijdu. Zraněný jsem nebyl strašně dlouho, snad dva nebo tři roky. A teď přijdu o zápasy proti Anglii ve Wembley a proti Brazílii, se kterou Česko tak dlouho nehrálo. O to víc mě to mrzí,“ lituje Tomáš Vaclík.

V tohle ocenění jsem nikdy nedoufal, řekl Tomáš Vaclík. Fotbalista roku zažil průlom v kariéře

Číst článek

Zranění břicha ho trápí od prvního zápasu osmifinále Evropské ligy se Slavií a na sraz nedorazil v pořádku. V pondělí proto absolvoval podrobné vyšetření, po kterém lékaři rozhodli, že jeho start v nejbližších dnech je vyloučený.

„Tomáš se podrobil vyšetření magnetickou rezonancí a zjistili jsme, že má natržený šikmý břišní sval při jeho úponu. Má u toho dost velký hematom – to znamená, že to krvácelo. Je nereálné, že by mohl v nejbližších čtrnácti dnech hrát,“ vysvětlil lékař reprezentace Petr Krejčí starší.

V týmu ho nahradí Ondřej Kolář, který už se k mužstvu v úterý ráno připojil a ihned začal s přípravou na následující dvojzápas. Reprezentanti v pátek 22. března nastoupí v Anglii, a zahájí tak kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2020. V úterý 26. března je pak čeká přípravné utkání v Praze proti Brazílii.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme