Příště jim to připravím já, prohlásil Souček po hattricku. Hrdina reprezentace chválil spoluhráče

Čeští fotbalisté vstoupili do kvalifikace o mistrovství světa vysokým vítězstvím. V polském Lublinu sice v úvodu s Estonskem prohrávali, nakonec ho ale porazili 6:2. Hlavní podíl na tom měl Tomáš Souček, který triumf v anketě Fotbalista roku oslavil prvním reprezentačním hattrickem.

Lublin Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček se raduje z hattricku

Tomáš Souček se raduje z hattricku | Zdroj: Reuters

Loni dal Tomáš Souček za fotbalovou reprezentaci jeden gól, předloni taky jeden gól, předpředloni taky. A teď v kvalifikačním zápase proti Estonsku mu na tři branky stačilo 16 minut.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak reagoval záložník Tomáš Souček na první hattrick v reprezentaci

„Jsem strašně rád, že jsem mohl pomoct týmu a dát hattrick v reprezentaci. Je to skvělý a děkuju klukům, že mi každý z těch gólů skvěle připravili. Nikdy na to nezapomenu,“ usmíval se po zápase hrdina večera Souček.

„Určitě jsme mu pogratulovali, protože hatttrick je hattrick a je vidět, že je v parádní formě a je to pro nás klíčový hráč. Dlouho tady takový hráč nebyl, záložník, který dá ve 30 zápasech devět gólů, to je prostě paráda,“naráží další záložník Jakub Jankto na bilanci Tomáše Součka z téhle sezóny anglické Premier League.

„Máme skvělý tým a oni pochválili mě a připravili mi to. Věřím, že jim to zase příště připravím já, že si tady děláme ten servis jeden druhému,“ řekl typicky skromně Souček.

Hattrick za 16 minut

Mimochodem, v předchozích čtyřech letech dal v každém za národní tým jeden gól, teď stihnul tři během 16 minut.

„Tři góly, defenzivní záložník, to se jen tak nevidí. Věřím, že takový výkony, jaké předvádí, bude i předvádět dál a že to mužstvo potáhne za tím postupem na mistrovství světa,“ dodal trenér národního týmu.

Další krok ke splnění postupového přání trenéra Jaroslava Šilhavého zkusí udělat Češi v sobotu proti Belgii, a protože obvyklý kapitán Vladimír Darida nemůže hrát, třeba Tomáš Souček přivede reprezentaci na hřiště poprvé v kariéře s kapitánskou páskou.

Jan Suchan, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme