Fotbalová Slavia a Sparta doufají, že díky zahraničním posilám přilákají i více fanoušků

Soupisky už nabité mají a teď doufají, že totéž bude platit o jejich stadionech. Fotbalisté Slavie a Sparty přivedli zvučné zahraniční posily a kromě výsledků na hřišti očekávají i víc fanoušků v hledišti.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednou ze slávistických posil je Ruslan Rotaň.

Jednou ze slávistických posil je Ruslan Rotaň. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Už při přátelském zápase mezi Slavií a Celticem byla výborná atmosféra, kterou vytvořilo přes 10 tisíc fanoušků natěšených i na nové tváře sešívaných. „Jsem hodně zvědavý na Ruslana Rotaně,“ říkal jeden z fanoušků.

K tomu připočtěte Halila Altintopa nebo Dannyho, který ještě nehrál. „Už v minulé sezoně byla návštěva velmi dobrá a já věřím, že tito hráči můžou přilákat ještě víc lidí,“ říká záložník Josef Hušbauer a jeho slova potvrzuje mluvčí Slavie Michal Býček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zájem o permanentky

„Zhruba tři týdny před prvním ligovým utkáním máme prodáno o více než dva tisíce permanentek více než v loňské sezoně, kdy jsme jich měli pět tisíc. V tom byli i čestné, které jsme vydali našim partnerům a sponzorů. Teď už jsme kolem sedmi tisíc a věřím, že můžeme atakovat devět, když by se zadařilo, tak možná i deset tisíc vstupenek,“ řekl pro Radiožurnál s tím, že v současné době ještě navíc nejsou vydané čestné permanentky.

Jak dokládají i slova fanouška červenobílých Martina, který prý chodil na Slavii ještě do starého Edenu, není jisté, jestli jsou tím hlavním důvodem právě posily. „Samozřejmě je to jedno s druhým. Ten titul i atmosféra okolo klubu, vidina možná ještě lepších zítřků, uvidíme.“

Sparta čeká dvě vlny 

Ani na Letné nezjišťují, proč si kdo kupuje permanentní vstupenku, ale s jejich prodejem můžou být podle sparťanského mluvčího Ondřeje Kasíka také spokojeni.

„Aktuálně máme prodáno o něco víc permanentních vstupenek, než tomu bylo v tomhle čase před rokem. Očekáváme ještě jednu, nebo dvě vlny, ve kterých tradičně vzrůstá zájem o nákup permanentních vstupenek. Je to zahájení mistrovské sezony a druhá vlna přichází obvykle k začátku školního roku,“ řekl Kasík pro Radiožurnál.

Zatímco na Letné zůstávají ceny permanentek i jednorázových lístků stejné jako loni, v Edenu o něco zdražili. Ale možná podstatnější než vstupné bude pro pravidelné plnění obou stadionů něco jiného. „Jak se nám bude dařit, to bude asi základ,“ tuší Josef Hušbauer. 

Jan Suchan, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme