Fotbalová Sparta má nového trenéra. Stramaccioniho nahradí Pavel Hapal

Sparta oznámila jméno nového trenéra, kterým se stal Pavel Hapal. Ten dříve vedl slovenskou reprezentaci do 21 let. Na Letné podepsal smlouvu do června 2020.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 15:10 6. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový sparťanský trenér Pavel Hapal

Nový sparťanský trenér Pavel Hapal | Foto: Webové stránky AC Sparta Praha

Pavel Hapal je bývalým českým záložníkem, který začínal v Sigmě Olomouc. Poté odešel do zahraničí, kde hrál například za německý Leverkusen nebo španělské Tenerife. Hapal si zahrál i šest zápasů právě za Spartu. Po konci aktivní kariéry v roce 2002 se stal trenérem.

Andrea Stramaccioni končí na lavičce pražské Sparty, informaci oficiálně potvrdil klub

Číst článek

Mezi jeho trenérské štace patřily mimo jiné Žilina, Baník Ostrava nebo Mladá Boleslav. Právě se Žilinou zažil Hapal dosud největší úspěch své trenérské kariéry, když s ní vyhrál slovenskou ligu a dovedl ji až do základní skupiny Ligy mistrů.

Od roku 2015 Hapal trénoval slovenskou reprezentaci do 21 let. Pod jeho vedením se slovenští mladíci dostali na mistrovství Evropy, které se loni konalo v Polsku, a obsadili v základní skupině druhé místo.

Na Slovensku měl nový sparťanský trenér uzavřenou smlouvu až do konce kvalifikačního cyklu, tedy až do mistrovství Evropy 2019. Slovenský svaz se ho ale nakonec rozhodl pro pražský celek uvolnit.

„Těsně po poledni jsme dospěli k rozhodnutí uvolnit Pavla Hapala do Sparty. Chtěl bych mu popřát hodně úspěchů a poděkovat mu za úžasnou práci, kterou odvedl s naší ‚21‘,“ řekl pro web Slovenského fotbalového svazu jeho prezident Ján Kováčik.

Hapal bude už pátým sparťanským trenérem za poslední rok a půl. Před ním Spartu vedli Zdeněk Ščasný, David Holoubek, Petr Rada a čerstvě odvolaný Stramaccioni.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme