Fotbalová Sparta získala další letní posilu. Z Liberce přichází brankář Martin Dúbravka

Slovenský reprezentační brankář přichází do Sparty po ročním působením ve Slovanu Liberec. Na Letné podepsal tříletou smlovu a doplní tak čtveřici brankářů Tomáš Koubek, David Bičík, Marek Štěch a Viktor Budinský. Informaci uvedl klub na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 26. kola první fotbalové ligy Slovan Liberec - Sparta Praha 4. května v Liberci. Zklamaní hráči Sparty po prohraném zápase.

Utkání 26. kola první fotbalové ligy Slovan Liberec - Sparta Praha 4. května v Liberci. Zklamaní hráči Sparty po prohraném zápase. | Zdroj: ČTK

Dúbravka je odchovancem Žiliny a právě s tou si už na Letné zahrál. V sezóně 2010/2011 hrála se Spartou play off o Ligu mistrů. Tým ze Slovenska Pražany vyřadil a gólman si zachytal také všech šest utkání v základní části Champions League.

Slovenský brankář se pak v roce 2014 přesunul do dánského Esbjergu, se kterým hrál dvakrát Evropskou ligu. Na začátku ligového ročníku 2016/2017 přestoupil do Slovanu Liberec, kde odchytal 28 zápasů a desetkrát si připsal čisté konto.

Nová sparťanská posila patří také do kádru slovenské reprezentace. Naposledy se představil v sobotním utkání proti Litvě, kde Slováci vyhráli 2:1.

 

Dalšími sparťanskými posilami pro nadcházející ligový ročník jsou útočník Marc Janko, stoper Lukáš Štětina a záložníci Vukadin Vukadinovič a Eldar Čivič.

Příchod dalšího brankáře znamená pro letenské přetlak na tomto postup. Letenští se podpisem slovenského reprezentanta nejspíše připravují na odchod Tomáše Koubka do zahraničí.

Při jeho zranění v závěru sezóny chytal zkušený David Bičík, se kterým prodloužila Sparta smlouvu o další rok.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme