Fanoušci polského Lechu Poznaň kvůli výtržnostem nesmějí v příští sezoně na venkovní duely

Fanoušci polského fotbalového klubu Lech Poznaň nesmějí v příští sezoně cestovat na žádné venkovní zápasy. Za jejich řádění při nedělním posledním ligovém kole, kvůli kterému nebyl dohrán zápas s Legií Varšava, navíc svaz potrestal klub rekordní polskou pokutou. Musí zaplatit v přepočtu zhruba 723 000 korun. Chuligáni, kteří se do výtržností přímo zapojili, mají na tři zápasy zakázaný vstup na stadion.

Tento článek je více než rok starý.

Varšava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nepokoje fanoušků během utkání Lechu Poznaň s Legií Varšava.

Nepokoje fanoušků během utkání Lechu Poznaň s Legií Varšava. | Foto: Agencja Gazeta/Piotr Skornicki | Zdroj: Reuters

Nedělní zápas byl přerušen zhruba čtvrthodinu před koncem za stavu 2:0 pro hostující Legii. Hřiště už v té době halil černý kouř z naházených dýmovnic, načež na trávník vtrhli domácí chuligáni. Fotbalisté před nimi utekli do kabin a rozhodčí zápas ukončil. Pořádek na stadionu zjednaly dvě stovky ozbrojenců, jeden policista byl při zásahu zraněn.

VIDEO: Fanoušci Liverpoolu napadli autobus Citizens, klub se omluvil

Číst článek

Bezprostředně po zápase polský premiér Mateusz Morawiecki vyzval k zavedení přísných opatření v boji s fotbalovým chuligánstvím.

Výsledek zápasu nejprve zůstal v platnosti a Legii to zajistilo titul. Později Ligová komise ještě oficiálně rozhodla o kontumaci ve prospěch varšavského týmu v poměru 3:0.

V pondělí pozňanský vojvoda Zbigniew Hoffmann uzavřel Lechu stadion na osm domácích utkání. Prázdné ochozy na Městském stadionu budou na prvních pět domácích zápasů nejvyšší polské soutěže a na tři utkání Evropské ligy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme