Ministr vnitra Hamáček reaguje na řádění fanoušků a svolal expertní skupinu

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) svolal kvůli výtržnostem na zápase fotbalové ligy mezi Spartou a Plzní na příští týden expertní skupinu, která se násilím na stadionech dlouhodobě zabývá.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hamáček z ČSSD

Ministr vnitra Jan Hamáček | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Na řádění fotbalových chuligánů je třeba reagovat, napsal v pondělí Hamáček na svém twitteru. Pyrotechnika házená ze sektoru hostujících fanoušků zranila v sobotu podle policie v druhém poločase na Letné několik diváků.

Stadion Sparty před zápasem prohledali pyrotechnici se psy, zadržený muž odmítl vypovídat

Číst článek

„Nechci, aby se opakovaly nedělní výtržnosti ze zápasu Sparty s Plzní,“ uvedl Hamáček. Muži, který hodil mezi diváky pyrotechniku a zranil tím ženu, hrozí až deset let vězení kvůli pokusu o těžké ublížení na zdraví. Celkem zaznamenali policisté 21 přestupků a dva trestné činy. Ve druhém případě šlo o výtržnictví.

Viktoria Plzeň se za chování svých fanoušků omluvila. „Zároveň chceme deklarovat, že takové osoby nepovažujeme za své fanoušky a podnikneme v rámci dostupných možných opatření všechny kroky k zamezení jejich vstupu na veškerá utkání Viktorie Plzeň,“ uvedl klub. Událostí se bude ve čtvrtek zabývat disciplinární komise Ligové fotbalové asociace a dá se očekávat vysoká pokuta pro Plzeň.

Na řádění fotbalových chuligánů je třeba reagovat. Nechci, aby se opakovaly nedělní výtržnosti ze zápasu Sparty s Plzní. Na příští týden jsem svolal expertní skupinu, která se násilím na stadiónech dlouhodobě zabývá. A chtěl bych upozornit, že policie má pravomoc zápas ukončit.

14:30 – 11. 03. 2019

2 40

Těžkooděnci po incidentu začali v 82. minutě zápasu za stavu 3:0 pro Spartu vyklízet sektor příznivců Plzně a utkání bylo na více než deset minut přerušeno. Podle policejního mluvčího Jana Daňka k tomuto kroku policie sáhla proto, že hostující fanoušci nereagovali na policejní výzvy a bylo vážně ohroženo zdraví lidí. „Chtěl bych upozornit, že policie má pravomoc zápas ukončit,“ podotkl Hamáček. Pražané nakonec zápas vyhráli 4:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme