Fotbalový rozhodčí Pechanec si nezapíská pět zápasů. Chyboval ve dvou utkáních

Fotbalový rozhodčí Ondřej Pechanec má za chyby v sobotním duelu první ligy mezi Bohemians Praha 1905 a Zlínem a ve středečním utkání druhé ligy mezi Varnsdorfem a Sokolovem pozastavenou delegaci na pět kol. Sezona tak pro něj skončila. Komise rozhodčích FAČR svým verdiktem vyrovnala maximální trest tohoto ročníku, který v listopadu udělila Martinu Nenadálovi.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Bohemians 1905 a Zlínem ovlivnily chyby rozhodčího

Zápas mezi Bohemians 1905 a Zlínem ovlivnily chyby rozhodčího | Foto: Vondrouš Roman | Zdroj: ČTK

Pechanec se provinil zejména tím, že pro Bohemians v souboji se Zlínem neodpískal dva pokutové kopy. Tým z Vršovic dnes podal proti jeho výkonu oficiální protest a komise rozhodčích navrhla řídícímu orgánu soutěže, Ligové fotbalové asociaci, aby jej uznala jako důvodný v plném rozsahu.

Pechanec poprvé pochybil v 55. minutě za stavu 0:1, kdy zlínský gólman Milan Švenger nedovoleným způsobem podrazil Dominika Maška. Druhý moment nastal ve druhé nastavené minutě stále ještě za stavu 0:1, kdy zlínský Josef Hnaníček oběma rukama stáhl Tomáše Bergera. Zlín vzápětí druhým gólem zápas definitivně rozhodl.

Sudí, který má zatím v lize odpískáno 18 utkání, navíc chyboval i ve středečním duelu druhé ligy mezi Varnsdorfem a Sokolovem. Podle komise nesprávným rozhodnutím o přerušení hry ovlivnil výsledek. Zápas skončil nerozhodně 2:2, domácí ale při vedení 2:1 dostali v 78. minutě míč opět do sítě, v okamžiku gólové střely však rozhodčí zastavil hru kvůli zranění soupeřova hráče.

Trest dostal také Jan Váňa, který si za neodpískanou penaltu v druholigovém duelu mezi Českými Budějovicemi a Ostravou dvakrát nezapíská. Jedno kolo budou stát za pochybení ve spolupráci a špatnou komunikaci Pavel Peřina a Miloš Vitner.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme