Fotbalový trenér José Mourinho v den svých narozenin prodloužil smlouvu s Manchesterem United

Fotbalový kouč José Mourinho si své účinkování v Manchesteru United o dva roky prodlouží. Zkušený trenér, který s „Rudými ďábly“ v loňském roce vyhrál Evropskou ligu, podepsal nový kontrakt v den svých narozenin.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér José Mourinho

Trenér José Mourinho | Zdroj: Reuters

José Mourinho dlouhodobě patří k nejdiskutovanějším osobnostem světové fotbalové scény. Charismatický Portugalec je známý díky řadě kontroverzních výroků. Uznávaný je ale především kvůli svým nezpochybnitelným trenérským kvalitám.

Teď současný kouč Manchesteru United slaví pětapadesáté narozeniny a jako dárek si od svého zaměstnavatele, se kterým loni zvítězil v Evropské lize, vysloužil prodloužení kontraktu do června roku 2020.

„Jsem opravdu šťastný za to, že mi klub důvěřuje. Pro mě jde o speciální kontrakt, protože jsem zvyklý prodlužovat smlouvu po velkých úspěších. Zdá se, že víra v mou práci je důsledek právě tohoto úspěchu,“ řekl Mourinho na tiskové konferenci.

Charakteristickým rysem Josého Mourinha je bezesporu sebevědomí, kterému se při pohledu na jeho trenérský životopis ostatně příliš nejde divit. Vždyť během angažmá ve čtyřech různých zemích získal úctyhodných pětadvacet trofejí.

Prestižní Ligu mistrů dokázal vyhrát s Portem i milánským Interem a triumf slavil také v Poháru UEFA či v dnešní Evropské lize.

Jeho hlášky pravidelně budily velkou pozornost, jednu z těch vůbec nejslavnějších pronesl Mourinho na tiskové konferenci před příchodem do londýnské Chelsea v roce 2004.

„Promiňte, že jsem trochu arogantní, ale jsem top trenér. Jsem evropský šampion a jsem výjimečný.“

Když s Portem v roce 2004 poprvé vyhrál Ligu mistrů, bylo mu pouhých jedenačtyřicet let. Za svoji kariéru toho stihl opravdu hodně a jeho fotbalové úspěchy ocenili také v rodném Setúbalu, kde podle portugalského stratéga pojmenovali jednu z ulic.

Ve světě velkého fotbalu se Mourinho pohybuje bezmála dvacet let, do fotbalového důchodu se ale „The Special One“ zatím rozhodně nechystá.

„Ve fotbale se pohybuji opravdu dlouho, ale začal jsem jako hodně mladý. Nejsem tak starý, jak si lidé myslí. Je mi pouze pětapadesát. Jsem stále mladý, především jako trenér se cítím mladý,“ uzavřel otázku svého věku Mourinho.

Přesně v den svých narozenin čeká Mourinha jubilejní sté utkání na lavičce Manchesteru. United se v pátek večer v rámci FA Cupu utkají s Yeovilem ze čtvrté anglické ligy. Mourinhovi svěřenci tak mají možnost nadělit svému kouči ten nejlepší možný dárek.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme