‚Doufal jsem, že tenhle den nikdy nepřijde.‘ Totti kvůli neshodám s vedením skončil jako ředitel AS Řím

Fotbalový mistr světa z roku 2006 Francesco Totti skončil jako technický ředitel AS Řím. Bývalý útočník a dlouholetý kapitán Giallorossi rozhodnutí oznámil na pondělní tiskové konferenci, kde navíc vedení klubu podrobil ostré kritice.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový mistr světa z roku 2006 Francesco Totti skončil jako technický ředitel AS Řím

Fotbalový mistr světa z roku 2006 Francesco Totti skončil jako technický ředitel AS Řím | Foto: Remo Casilli | Zdroj: Reuters

„Doufal jsem, že tenhle den nikdy nepřijde,“ řekl dvaačtyřicetiletý Totti, který celou hráčskou kariéru strávil v AS Řím a dovedl ho k zatím poslednímu titulu v roce 2001. Jako důvod uvedl neshody s vedením, protože i když byl technickým ředitelem, nebylo mu dovoleno mluvit do angažování trenérů a hráčů.

Totti se definitivně rozloučil s fotbalovou kariérou. V AS Řím bude pokračovat jako ředitel

Číst článek

„Nikdy jsem neřešil výplatu. Chtěl jsem pouze být technickým ředitelem, protože si myslím, že vzhledem ke zkušenostem bych v tom byl dobrý,“ uvedl Totti. „Technický ředitel přece mluví do toho, kdo bude trenérem, ne? Ale co jsem mohl dělat, když všechno rozhodovali sami?“ prohlásil.

Schick skóroval a rozhodl o první výhře AS Řím pod trenérem Ranierim

Číst článek

Totti se s vedením AS neshodl mimo jiné na tom, kdo by měl klub po odchodu dočasného trenéra Claudia Ranieriho trénovat. Totti preferoval Antonia Conteho, ale vedení nakonec upřednostnilo někdejšího kouče Šachtaru Doněck Paula Fonsecu.

Nelíbilo se mu ani to, že šéf klubu James Pallotta odmítl prodloužit smlouvu jiné klubové ikoně a kapitánovi Danielemu De Rossimu. „Už v září jsem jim říkal, že jestli si myslí, že to je Danieleho poslední sezona, tak ať mu to řeknou hned, a ne jako mně dvě kola před koncem,“ uvedl.

„Všichni říkali: Ano, ano, promyslíme to, zvážíme. Teď do sebe všechno zapadá. Od chvíle, kdy klub koupili Američané, se někteří lidé snažili vyhnat Římany z Říma a nakonec se jim to povedlo. Pro mě je odchod jako smrt. Spíš je to ještě horší, protože Řím byl pro mě druhým domovem. Vlastně prvním, protože v Trigorii (tréninkové centrum) jsem strávil víc času než doma,“ prohlásil Totti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme