Porážka s Českem na Euru se mu stala osudnou. De Boer končí u nizozemské reprezentace

Trenér Frank de Boer skončil po vyřazení nizozemských fotbalistů z mistrovství Evropy u národního týmu. Osudnou se mu stala osmifinálová porážka 0:2 s českou reprezentací v Budapešti. Jeho odchod v úterý oznámilo vedení svazu po společné schůzce a analýze situace.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam (Aktualizováno: 18:03 29. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Frank de Boer skončil po vyřazení nizozemských fotbalistů z mistrovství Evropy u národního týmu

Trenér Frank de Boer skončil po vyřazení nizozemských fotbalistů z mistrovství Evropy u národního týmu | Foto: Attila Kisbenedek | Zdroj: Reuters

Jedenapadesátiletý De Boer se národního týmu ujal teprve vloni na podzim poté, co Ronald Koeman využil výstupní klauzuli a přijal nabídku Barcelony.

6 důvodů, proč čeští fotbalisté podle Siegla porazili Nizozemsko: Vaclíkův zákrok, faktor Holeš i rozhodčí

Číst článek

Po nečekaném vyřazení už v osmifinále Eura, před nímž byli jeho svěřenci považováni za jedny z favoritů, ale sklidil doma tvrdou kritiku.

Nizozemci sice na šampionátu vyhráli všechny tři zápasy ve skupině, jako cíl si ale vytkli minimálně čtvrtfinále. „Rozhodl jsem se nepokračovat jako trenér národního týmu. Cíl nebyl naplněn, to je jasné,“ uvedl De Boer v prohlášení svazu.

Bezprostředně po nedělním zápase s Českem nechtěl De Boer o svém odstoupení hovořit a vzal si čas na rozmyšlenou. O jeho nástupci bude svaz teprve jednat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme