Fraška v podání Itálie a Německa, stěžuje si slovenský premiér. Volá k prošetření zápasu Eura

Slovenský premiér Robert Fico dnes vybídl dopisem prezidenta UEFA Aleksandera Čeferina k prošetření okolností, které vedly k vyřazení fotbalové jednadvacítky Slovenska v základní skupině mistrovství Evropy v Polsku.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Fico

Robert Fico | Foto: Filip Jandourek

Slovenský tým pod vedením českého trenéra Pavla Hapala připravila o účast v semifinále sobotní výhra Itálie nad Německem 1:0, která zajistila postup oběma týmům. Hapal již dříve označil výkon obou celků ve vzájemném duelu za ostudu fotbalu. Fico v dopisu vyjádřil pochopení pro Hapalovy výroky.

Fico je rozčarován okolnostmi vyřazení fotbalové jednadvacítky. Pošle protestní dopis

Číst článek

„Slovenští fotbalisté z pohledu sportovních výkonů udělali všechno pro to, aby si vybojovali postup do další fáze turnaje. Na co ovšem nebyli připraveni, byla fraška v podání hráčů vyspělých fotbalových zemí Itálie a Německa," napsal Fico v dopisu, který ČTK poskytl tiskový odbor úřadu slovenské vlády.

Předseda slovenské vlády vyjádřil přesvědčení, že Čeferin nechá celou záležitost prověřit a že UEFA vytvoří pro další turnaj pravidla, která upřednostní sportovní výkon před možnými neférovými dohodami.

Fico v dopisu také uvedl, že vzniklá situace mu připomněla utkání mistrovství světa v roce 1982, kdy podle něj podobné nedůstojné divadlo sehrály reprezentace Německa a Rakouska na úkor fotbalového trpaslíka z Alžírska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme