Čeští futsalisté s Kazachstánem prohráli a o MS musí zabojovat v baráži proti Chorvatsku

Čeští futsalisté na světový šampionát v Litvě přímo nepostoupili. V závěrečném zápasu elitní fáze kvalifikace prohráli v Brně s Kazachstánem po nepovedeném začátku 2:5 a ve čtyřčlenné skupině skončili druzí za dnešním soupeřem. V dubnu čeká svěřence trenéra Tomáše Neumanna baráž s Chorvatskem. Všech pět branek Kazachstánu dali brazilští rodáci, hattrickem se blýskl bývalý hráč Chrudimi Douglas Júnior.

Tento článek je více než rok starý.

Brno (Aktualizováno: 21:50 5. 2. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští futsalisté v kvalifikaci o MS

Čeští futsalisté v kvalifikaci o MS | Zdroj: Profimedia

Český celek vyhrál v Brně úvodní dva zápasy se Slovinskem a Rumunskem a poté měl dvakrát smůlu. V pondělí ho při večerním utkání Kazachstánu se Slovinskem dělilo 35 sekund od přímého postupu, v úterním zápase zase neměl daleko k tomu, aby mu proti Kazachům stačila i porážka o dvě branky.

Kvarteto Brazilců v dresu Kazachstánu. I ti stojí českým futsalistům v cestě na mistrovství světa

Číst článek

Trenér Tomáš Neumann vzal prohru na sebe hlavně proto, že v krátkém sestřihu ukázal hráčům přednosti kazašských hvězd a přílišný respekt podle něj zapříčinil český zkrat v úvodních minutách.

Video, co neměli vidět

„Sestříhal jsem klukům to, co umějí jejich nejlepší hráči a oni si možná řekli, že to se bránit nedá, a proto ten začátek tak vypadal. Byla to moje chyba,“ prohlásil kouč

Rumuni však odpoledne v samém závěru ztratili v zápase se Slovinci tříbrankové vedení a Češi si tak na závěr skupiny mohli dovolit maximálně neprohrát.

Národnímu týmu se postupové naděje začaly vzdalovat hned v úvodu. Favorizovaný Kazachstán vstoupil do přímého souboje o první místo velkým náporem a v rozmezí minuty a 17 sekund třikrát udeřil. Všechny tři góly dali brazilští rodáci v soupeřově dresu - dvakrát brankáře Vahalu prostřelil Douglas Júnior a jednou Taynan.

Český tým se pak jen složitě dostával do šancí a brzy po přestávce inkasoval počtvrté. Bývalý hráč Chrudimi Douglas Júnior ve 23. minutě zkompletoval hattrick poté, co míč tečoval do sítě bránící Koudelka.

Drama se nekonalo

Domácí vsadili na hru bez brankáře, ale čtvrtý celek z posledního Eura se dlouho dobře bránil. Prosadil se až ve 36. minutě Holý. Jakékoliv drama však odmítl střelou do prázdné branky Taynan a v poslední minutě už jen zkorigoval stav náhradník Vokoun.

Úvodní zápas baráže s Chorvatskem odehraje český tým 9. dubna venku, odveta je na programu o tři dny později. Šampionát v Litvě se uskuteční od 12. září do 4. října.

Národní tým naposledy hrál na mistrovství světa v roce 2012, kdy se na závěrečném turnaji představil potřetí za sebou. Na minulém šampionátu před čtyřmi lety Češi chyběli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme