‚Příležitost pro nová dobrodružství.‘ Velšský fotbalový útočník Bale ukončil ve 33 letech kariéru

Velšský fotbalový útočník Gareth Bale ukončil profesionální kariéru. Třiatřicetiletý hráč, který naposledy nastupoval v dresu Los Angles FC v zámořské Major League Soccer o svém rozhodnutí informoval na sociálních sítích.

Cardiff Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velšský fotbalista Gareth Bale

Velšský fotbalista Gareth Bale | Foto: JOHN SIBLEY | Zdroj: Reuters

Bale předtím působil v Southamptonu, Tottenhamu a Realu Madrid, s nímž mimo jiné pětkrát vyhrál Ligu mistrů. Rodák z Cardiffu je se 111 reprezentačními zápasy a 44 vstřelenými góly velšským rekordmanem.

První remízu mistrovství přinesl zápas USA s Walesem. Na gól Weaha odpověděl z penalty Bale

Číst článek

„Jsem neuvěřitelně šťastný, že jsem si mohl splnit sen a dělat sport, který miluji. Díky fotbalu jsem zažil několik nejlepších momentů v životě. Nastal čas změn a přechodu a příležitosti pro nové dobrodružství,“ napsal Bale na sociálních sítích.

„To nejlepší z uplynulých 17 sezon nebude možné zopakovat bez ohledu na to, co mi další kapitola přinese,“ uvedl fotbalista, za kterého Real Madrid v roce 2013 zaplatil Tottenhamu tehdy rekordních 100 milionů eur.

Poslední zápasy

Wales reprezentoval Bale na dvou evropských šampionátech a na loňském mistrovství světa v Kataru. „Rozhodnutí skončit v národním týmu bylo jednoznačně nejtěžší v mé kariéře,“ přiznal vášnivý sportovec, který však rád měnil fotbalový míč za golfový.

„Moje pouť na mezinárodní scéně změnila nejen můj život, ale i mě jako člověka. To štěstí, že jsem Velšan a mohl jsem reprezentovat a dělat kapitána, se nedá srovnat s čímkoliv, co jsem kdy zažil,“ dodal šestinásobný nejlepší velšský fotbalista roku.

Památný gól Garetha Balea ve finále Ligy mistrů v roce 2018:

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme