Genk - Slavia Praha 1:4. Sešívaní zvládli odvetu na jedničku a čeká je osmifinále Evropské ligy

Fotbalisté Slavie dokázali zvrátit nepříznivý vývoj odvetného utkání na hřišti Genku a po vítězství 4:1 poprvé po 16 letech postupují do osmifinále Evropské ligy.

Genk/Belgie (Aktualizováno: 22:55 21. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté se radují z gólu Milana Škody. Zleva Jaromír Zmrhal, Vladimír Coufal, Miroslav Stoch, Milan Škoda a Michal Frydrych.

Slávisté se radují z gólu Milana Škody. Zleva Jaromír Zmrhal, Vladimír Coufal, Miroslav Stoch, Milan Škoda a Michal Frydrych. | Foto: Francois Lenoir | Zdroj: Reuters

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský udělal oproti úvodnímu domácímu utkání (0:0) a nedělní porážce v Plzni v sestavě několik změn, když se nedostalo třeba na Josefa Hušbauera nebo Miroslava Stocha.

Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň 3:0. Český mistr odvetu nezvládl a v Evropské lize končí

Číst článek

Stejně jako před týdnem v Praze se i v Genku hrálo od začátku ve vysokém tempu, první gól ale padl po obrovské hrubce slávistického brankáře Ondřeje Koláře, který sice pohotově vyběhl proti nákopu na nabíhajícího protihráče a dobře míč zpracoval hrudí, jenže pak nepochopitelně pokazil rozehrávku a Leandro Trossard v pohodě poslal míč do odkryté brány.

Smolný moment ale Pražany nesložil a po necelé čtvrthodině přispěchali s odpovědí. Jaromír Zmrhal zakombinoval s Ibrahimem Traorém a poslal z levé strany centr do vápna, který brankář Danny Vuković jen tečoval a dobíhající Vladimír Coufal pak hlavou snadno poslal míč do sítě.

Slavia byla i nadále aktivnější, fungovala jí netradičně složená středová řada a často hrozila především z levé strany. Další gól ale nepřidala, i když k němu měla několikrát blízko.

Ve druhém poločase už se ale sešívaní dočkali a znovu to přišlo po levé straně. Zmrhal poslal centr před bránu, Vuković se nedohodl s bránícím Sébastienem Dawiestem, vyrazil míč přímo k Traorému a ten pohodlně poslal míč do brány.

Gólman Vuković pak musel kvůli zranění střídat a pustil do brány Nordina Jackerse, který ale čisté konto dlouho neudržel. Po centru z volného kopu sice dobře vyrazil hlavičku Tomáše Součka, ale na následnou dorážku Milana Škody už nedosáhl.

Jen o čtyři minuty později slávistický kapitán zasadil vedoucímu týmu belgické ligy další úder, když si naskočil na centr střídajícího Miroslava Stocha a hlavou poslal míč přesně ke vzdálenější tyči.

Domácí hráči byli jako opaření a nedařilo se jim proti aktivně presujícím slávistům prosadit. Až v 90. minutě trefil břevno pěkným lobem Junjo Ito. Ani Slavia ale nedokázala dotáhnout žádný ze svých brejků, a tak svítilo po závěrečném hvizdu na světelné tabuli skóre 1:4.

Sešívaní si tak spravili chuť po nedělní porážce v Plzni a můžou se těšit na páteční los osmifinále. Zároveň se Slavia stala prvním českým týmem, kterému se v jarní části evropských pohárů UEFA podařilo na hřišti soupeře vstřelit čtyři góly.

KRC Genk - Slavia Praha 1:4 (1:1)
Branky: 10. Trossard - 64. a 69. Škoda, 23. Coufal, 54. Traoré. Rozhodčí: Madden - Connor, Mulvanny - Clancy, Robertson (všichni Skot.). ŽK: Wouters - Kúdela, Traoré, Škoda, Coufal, Van Buren. První zápas: 0:0, postoupila Slavia.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme