V 73 letech zemřel fotbalový trenér Houllier. Vedl Liverpool, Lyon, Aston Villu i Francii

Slavný francouzský fotbalový trenér Gérard Houllier zemřel ve věku 73 let. Nejvíc se proslavil v Liverpoolu, kde pod ním působili i tehdejší čeští reprezentanti Patrik Berger, Vladimír Šmicer a Milan Baroš.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 15:38 14. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavný francouzský fotbalový trenér Gérard Houllier (na snímku z roku 2019) zemřel ve věku 73 let

Slavný francouzský fotbalový trenér Gérard Houllier (na snímku z roku 2019) zemřel ve věku 73 let | Zdroj: Reuters

Podle francouzských médií Houllier zemřel krátce po operaci srdce, kterou podstoupil v Paříži. Rodáka z Thérouanne kardiovaskulární problémy trápily dlouhodobě, například v roce 2001 během poločasové přestávky ligového zápasu Liverpool-Leeds musel kvůli srdci do nemocnice.

Odešla další fotbalová legenda. Zemřel italský mistr světa Paolo Rossi, bylo mu 64 let

Číst článek

Bývalý kouč francouzské reprezentace vedl Liverpool v letech 1998 až 2004. S „Reds“ i s dvojicí Šmicer, Berger vyhrál ve veleúspěšném roce 2001 pět trofejí – Pohár UEFA, Anglický pohár, Ligový pohár, Superpohár UEFA i anglický Superpohár.

Houllier si do Liverpoolu v roce 2002 přivedl dalšího Čecha útočníka Baroše, kterého později koučoval i v Lyonu. Při poslední trenérské štaci působil v Aston Ville, kvůli srdečním potížím ale skončil už po devíti měsících v červnu 2011 a na doporučení lékařů se rozloučil s trenérskou kariérou.

„Jsem absolutně zničen zprávami o Gérardu Houllierovi. Ještě minulý měsíc jsem s ním domlouval návštěvu Liverpoolu. Toho muže jsem hrozně miloval, změnil mě jako člověka i jako hráče. Liverpool s ním zase začal vyhrávat trofeje. Odpočívejte v pokoji, šéfe,“ napsal na sociální sítě bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher.

„Zlomilo mi srdce, když jsem se dozvěděl o odchodu svého někdejšího trenéra Gérarda Houlliera. Skvělý kouč a opravdový dobrosrdečný muž,“ přidala další bývalá opora „Reds“ útočník Michael Owen na twitteru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme