‚Moje dobrodružství mimo Itálii je u konce.‘ Brankář Buffon po roce odchází z Paris St. Germain

Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon po jediné sezoně odchází z Paris St. Germain. Jednačtyřicetiletý gólman se dohodl s vedením francouzského mistra, že neprodlouží smlouvu, přestože nabídku nového kontraktu dostal. Jeho agent vyloučil, že by Buffon uvažoval o ukončení kariéry.

Paříž (Aktualizováno: 22:55 5. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon v dresu PSG

Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon v dresu PSG | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

„Odcházím šťastný, protože jsem si užil tuhle zkušenost, která mi nepochybně pomohla posunout se vpřed. Moje dobrodružství mimo Itálii je u konce,“ prohlásil pro klubový web Buffon, který do Paříže přišel loni v létě po 17 letech strávených v Juventusu Turín, s nímž vybojoval devět titulů.

Gianluigi Buffon přestupuje z Juventusu Turín, nově bude chytat za Paris St. Germain

Číst článek

„Ernest Hemingway napsal, že na světě existují pouze dvě místa, kde lidé můžou žít šťastně: doma a v Paříži. Ode dneška se tento citát bude vztahovat i na mě. Paříž svým způsobem navždy zůstane mým domovem,“ řekl Buffon.

Také vedení PSG vyjádřilo v prohlášení vděčnost, že za klub chytal „nezapomenutelný ‚Gigi‘, nejlepší gólman všech dob, mistr světa z roku 2006 a držitel mnoha individuálních ocenění“.

Iniesta, Buffon, Torres. Podívejte se, jak se evropské velkokluby loučily se svými legendami

Číst článek

Z Buffonova vyjádření vyplynulo, že se hodlá vrátit do Itálie. Jak ale řekl serveru cittaceleste.it jeho agent Silvano Martina, zatím nepadlo žádné rozhodnutí o budoucím působišti. „Nekončí s hraním, nemá to v úmyslu,“ prohlásil Martina.

„Od toho oznámení jsem bombardován telefonáty, ale ještě se nerozhodl,“ konstatoval a pouze naznačil, že Buffon má vedle Juventusu blízko k FC Janov, Laziu Řím či Carrarese, což je klub z jeho rodného města. Spekuluje se i o Parmě, kde Buffon začínal s profesionální kariérou.

Buffon prožil s ambiciózním týmem rozporuplný ročník. PSG jasně opanoval francouzskou ligu, ale v Lize mistrů vypadl v osmifinále s Manchesterem United, přestože úvodní duel na Old Trafford vyhrál 2:0. V domácí odvetě ale podlehl 1:3. Pařížanům se nevydařilo ani finále domácího poháru, v němž vedli 2:0 nad Rennes, tým brankáře Tomáše Koubka ale vyrovnal a při penaltách dokonal obrat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme