Gól po dvou letech. Fotbalista Pilař věří, že už si smůlu na zranění vybral

Po více jak dvou letech se za Viktorii Plzeň gólově prosadil Václav Pilař, když jedinou brankou rozhodl o výhře nad Sigmou Olomouc. Talentovaný, leč zraněními sužovaný křídelník doufá, že se mu zdravotní patálie budou nadále vyhýbat.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský záložník Václav Pilař skóroval za Viktorii po více než dvou letech.

Plzeňský záložník Václav Pilař skóroval za Viktorii po více než dvou letech. | Zdroj: fcviktoria.cz

Poprvé od 30. května 2015 oslavovali diváci ve Štruncových sadech gól Václava Pilaře. Kariéra technicky skvěle vybaveného hráče je v plzeňském dresu lemována zraněními – předminulou sezonu promarodil kvůli kolenu, v minulé zasáhl jen do šesti zápasů. V sobotu ale po svalovém zranění z přípravy trenéru Vrbovi hlásil, že je připraven hrát.

„Říkal jsem mu, že jsem v pořádku a připravený, tak jsem šel na lavičku. Byl jsem rád, že mě tam pak hodil a já se odvděčil gólem,“ uvedl pro Radiožurnál osmadvacetiletý křídelník.

Pilařův návrat na trávníky kvitují i jeho spoluhráči. „Jsem za Vencu šťastný, že už je v pořádku a to, že dal rozhodující gól, mu všichni přejeme,“ uvedl po utkání obránce David Limberský.

Branku vstřelil Pilař krátce poté, co po hodině hry vystřídal Jana Kopice. Nejen na krásné trefě, ale i při dalších akcích bylo vidět, jak moc šikovnému hráči fotbal chyběl.

„Pořád mám po fotbale strašný hlad, těším se na každý trénink i zápas – hlavně na zápas, ty mě baví víc. Když jdu na hřiště, pokaždé chci co nejvíce pomoct mančaftu,“ prohlásil po výhře nad Sigmou Pilař.

Fotbalista, jenž odehrál dosud dvaadvacet utkání za národní mužstvo, doufá, že už si smůlu na zranění vybral. A přestože celý zápas ještě neodehraje, spoléhat se na něj Viktoria Plzeň bude zase už ve čtvrtek, kdy přivítá kyperskou Larnaku, se kterou se utká o postup do základních skupin Evropské ligy.

Vladislav Janouškovec, jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme