Higuaínův divoký debut v zámoří. Nejprve trefil nůžkami tyč, pak nedal penaltu a skoro se popral

Očekávaný debut Gonzala Higuaína v MLS v dresu Interu Miami se pro argentinského fotbalistu proměnil v noční můru. Hvězdná posila z Juventusu Turín v prvním zápase neproměnila proti Philadelphii penaltu, předtím Higuaín trefil tyč a málem se popral. Inter prohrál 0:3 a zůstává jedním z nejhorších týmů zámořské ligy.

Philadelphia Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Higuaín sahal po premiérovém gólu v zámořské soutěži už v prvním poločase, efektními nůžkami ale trefil jen tyč.

Za stavu 0:2 mohl v 76. minutě snížit, jenže penaltu poslal nad branku. Higuaín tak minul už čtvrtý soutěžní pokutový kop v řadě. Domácí tým z toho měl očividně radost, což argentinského útočníka dopálilo. Uprostřed pětice hráčů si to s nimi vyříkal.

„Ukázal, že je v dobré kondici, ale potřebuje hrát, aby se dostal zpátky do tempa. Pak se bude cítit mnohem líp,“ řekl trenér Interu Diego Alonso. Jeho tým po deváté prohře ze 14 zápasů zůstal v tabulce Východní konference předposlední.

Dvaatřicetiletý Higuaín zamířil před pár dny do Miami s vizitkou bývalého nejdražšího hráče italské ligy a zkušeného útočníka, jenž sbíral trofeje i s Realem Madrid či Chelsea.

Juventus za něj před čtyřmi lety zaplatil Neapoli 90 milionů eur a také klub Davida Beckhama na gáži pro novou hvězdu nešetřil. Za rok mu slíbil sedm milionů dolarů (163 milionů korun), čímž z něj udělal jednoho z nejlépe placených hráčů v MLS.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme