Grygera dostal pokutu 50 tisíc korun. Teplice zaplatí stejnou částku, protože jej pustily k sudím

Generální manažer Zlína Zdeněk Grygera kvůli nevhodnému chování k rozhodčím po ligovém utkání v Teplicích obdržel od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) pokutu 50 tisíc korun. Bývalému českému reprezentantovi udělila komise trest v nejvyšší možné výši. Stejnou částkou potrestala i Teplice za to, že nezabránily Grygerovi v návštěvě sudích. Disciplinární komise o tom informovala v komuniké.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Grygera a Pavel Vrba na zápase Zlína

Zdeněk Grygera a Pavel Vrba na zápase Zlína | Zdroj: Profimedia

Grygera po utkání 2. kola nadstavbové skupiny o záchranu v Teplicích po výhře domácích 2:1 vulgárně vynadal rozhodčím za to, že v 90. minutě neuznali branku Libora Kozáka kvůli údajné hře rukou. Sudí to uvedli v zápise o utkání, které se odehrálo 14. května. Grygera následně v prohlášení na zlínském webu uvedl, že rozhodčí jeho tým vážně poškodili a klub na ně podá oficiální stížnost.

‚Vylezte ven!‘ Zlínský manažer Grygera měl po zápase vulgárně konfrontovat rozhodčí, hrozí mu trest

Číst článek

Komise následně zahájila s Grygerou disciplinární řízení. Podle disciplinárního řádu LFA hrozil Grygerovi za návštěvu rozhodčích zákaz činnosti až na tři měsíce, výkon fotbalově prospěšné činnosti či pokuta až do výše 50 000 korun.

„Ze strany pana Grygery došlo k chování, které v profesionálních soutěžích nelze tolerovat a akceptovat. Interakce funkcionářů s rozhodčími během utkání i bezprostředně po něm považujeme za naprosto nepřijatelné a disciplinární komise musí tyto přestupky velice tvrdě postihovat, ať už k tomu byly pohnutky jakékoliv. Disciplinární řád umožňuje disciplinární komisi udělit funkcionáři klubu trest za takový přestupek až do výše 50 tisíc korun. V tomto případě jsme přistoupili k udělení trestu v nejvyšší možné výši,“ řekl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Pokutu obdrželi i Severočeši. „Disciplinární komise současně potrestala peněžitým trestem ve výši 50 tisíc korun i domácí klub za to, že dostatečně nezabezpečil prostor vymezený rozhodčím a umožnil vstup pana Grygery ke kabině rozhodčích i do bezprostřední blízkosti vozu VAR,“ prohlásil Baček.

Slavia má zaplatit pokutu čtvrt milionu korun, etická komise potrestala i sportovního ředitele Bílka

Číst článek

Utkání v Teplicích přineslo velké emoce. Na výkon rozhodčích v čele s hlavním Lukášem Nehasilem a práci systému VAR si po duelu stěžoval i zlínský kouč Pavel Vrba. Komise rozhodčích dala v komuniké Zlínským za pravdu, že měli v 75. minutě za stavu 1:1 po ruce Štěpána Chaloupka kopat penaltu. Naopak Kozákova branka neplatila správně.

Dvacet tisíc korun musí zaplatit generální ředitel a majitel Plzně Adolf Šádek za „nevhodné chování na adresu hlavního pořadatele“ v duelu předposledního 29. kola základní části na hřišti pražské Sparty.

Sparta, která získala v úterý první titul po devíti letech, obdržela pokutu 40 tisíc korun za nevhodné chování fanoušků v zápase 2. kola nadstavbové skupiny o titul proti Slavii. Vršovický klub zaplatí za derby o 10 tisíc korun méně. Brněnská Zbrojovka dostala kvůli svým příznivcům pokutu 10 tisíc korun za utkání 2. kola nadstavbové skupiny o záchranu proti Pardubicím.

Disciplinární komise současně zahájila řízení se Spartou, Slavií a Zlínem za chování jejich fanoušků v duelech 3. kola nadstavbových skupin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme