Sparta suspendovala záložníka Kangu. V utkání proti Liberci si nezahraje

Fotbalová Sparta pro domácí utkání nadstavby proti Liberci suspendovala gabonského záložníka Guélora Kangu, který tak v zápase nefiguruje v základní sestavě ani na lavičce náhradníků. Vedení k tomu na klubovém webu uvedlo, že fotbalista v předchozím utkání proti Baníku Ostrava porušil interní týmový kodex.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Guélor Kanga uniká příbramskému Davidu Kiliánovi (archivní foto)

Guélor Kanga uniká příbramskému Davidu Kiliánovi (archivní foto) | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Guélor Kanga nedodržel naše jasně stanovená pravidla, která jsou platná pro všechny hráče. Tyto hodnoty přitom jasně definují naši týmovou kulturu a jejich dodržování je pro nás klíčové,“ uvedl ve vyjádření na webu sportovní ředitel ACS Tomáš Rosický.

Klubové vedení k tomu dodalo, že suspendování nebylo důsledkem porušení životosprávy gabonského záložníka, ani reakcí na neodpovídající práci hráče v tréninku.

„Společně s realizačním týmem věříme, že se takový prohřešek nebude opakovat a Guélor se připojí k týmu opět pro utkání v Plzni,“ doplnil Tomáš Rosický.

Kanga patří mezi klíčové hráče Sparty. Od loňského příchodu z Crvené Zvezdy Bělehrad odehrál za letenský tým 35 ligových zápasů a dal 15 gólů. V této sezoně se dělí s 11 zásahy o pozici nejlepšího sparťanského střelce.

Osmadvacetiletý záložník od začátku svého angažmá na pražské Letné vyvolává kontroverze. V srpnu loňského roku před odvetou předkola Evropské ligy proti Subotici jeho fotografii na stadionu Sparty někdo přelepil páskou, Kangovu podobiznu „ozdobil“ terčem.

Mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík serveru iROZHLAS.cz řekl, že nešlo o rasismus, ale o spor mezi Kangou a fanoušky. „Je to jeden z projevů nesouladu mezi fanoušky a tím konkrétním hráčem,“ vysvětlil tehdy Kasík.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme